Aïllament de Putin

Rússia inclou Facebook, Instagram i WhatsApp en la seva llista d’organitzacions terroristes i extremistes

La Fiscalia General va demanar vetar les activitats de Meta després que aquesta aixequés temporalment la prohibició de publicar informació amb crides a la violència contra els ciutadans russos

Rússia inclou Facebook, Instagram i WhatsApp en la seva llista d’organitzacions terroristes i extremistes

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
EFE

Rússia ha inclòs, aquest dimarts, el gegant tecnològic Meta, matriu de Facebook, Instagram i WhatsApp, en la llista d’organitzacions terroristes i extremistes. Meta ha entrat en la llista elaborada pel supervisor financer rus, Rosfinmonitoring, de manera que aquesta multinacional no podrà disposar de diners per finançar les seves activitats en aquest país.

La justícia russa va prohibir les activitats del gegant tecnològic el març passat i es van bloquejar les activitats de Facebook i Instagram, mesura que no va afectar WhatsApp.

La Fiscalia General va demandar vetar les activitats de Meta després que aquesta aixequés temporalment la prohibició als residents de diversos països de publicar informació amb crides a la violència contra els ciutadans russos arran de la invasió d’Ucraïna.

Amenaces «creïbles»

Notícies relacionades

En un comunicat, el portaveu de la companyia Andy Stone va explicar que les excepcions es permetien amb caràcter temporal per la invasió russa d’Ucraïna si no incloïen amenaces de mort «creïbles» contra civils russos.

Tanmateix, Meta va permetre crides a l’assassinat del president rus, Vladímir Putin, i del seu homòleg bielorús, Aleksandr Lukaixenko, emesos des d’Ucraïna, Polònia i la mateixa Rússia.