Accident marítim

76 morts al bolcar una embarcació a Nigèria

«La pujada del nivell de l’aigua podria haver contribuït a l’incident», segons Odenigbo, secretari de l’Agència de Gestió d’Emergències d’Anambra

76 morts al bolcar una embarcació a Nigèria

AFP

1
Es llegeix en minuts
EFE

El nombre de morts al bolcar una embarcació divendres passat al sud-est de Nigèria, a l’estat d’Anambra, ha pujat a 76, va informar la Presidència del país.

«El barco, que pel que sembla transportava 85 persones, va bolcar després de les creixents inundacions a l’àrea d’Ogbaru de l’estat d’Anambra, i els serveis d’emergència han confirmat una xifra de 76 morts», va dir a última hora d’ahir el Govern nigerià a través de la xarxa social Twitter.

L’Agència Nacional de Gestió d’Emergències (NEMA, per les seves sigles en anglès) i l’Autoritat Nacional de Vies Fluvials (NIWA) de Nigèria «s’han embarcat amb rapidesa en missions de rescat i recuperació», van detallar les autoritats.

Aquest diumenge, Paul Odenigbo, secretari de l’Agència de Gestió d’Emergències d’Anambra, va confirmar l’incident per telèfon i va explicar que l’embarcació va bolcar després de fallar el seu motor, atrapant els passatgers durant hores.

Inundacions a la regió

Segons va assenyalar ahir Odenigbo, almenys 15 persones havien sigut rescatades, mentre Thickman Tanimu, coordinador de la NEMA per al sud-est del país, va assegurar que només 9 dels 85 passatgers havien sigut rescatats.

D’altra banda, un funcionari del Govern que va demanar l’anonimat va assenyalar també aquest diumenge que «les inundacions s’han apoderat de tota la comunitat d’Ogbaru i els esforços de rescat estan sent difícils». La comunitat d’Ogbaru ha patit greus inundacions últimament i, segons Odenigbo, «la pujada del nivell de l’aigua podria haver contribuït a l’incident».

El governador de l’estat d’Anambra, Chukwuma Soludo, va qualificar el succés de «desafortunat» i es va solidaritzar amb les famílies de les víctimes a l’assegurar que el Govern faria tot el possible per reduir els efectes de les inundacions a l’estat.

Notícies relacionades

«Reso pel descans de les ànimes dels morts i per la seguretat de tots, així com pel benestar dels familiars de les víctimes d’aquest tràgic accident», va manifestar per la seva banda el president del país, Muhammadu Buhari.

Que les naus bolquin és freqüents a les vies fluvials de Nigèria a causa de la sobrecàrrega i la falta de manteniment, especialment en la temporada de pluges.