Transport

Un sabotatge deixa sense trens el nord d’Alemanya durant tres hores

Les connexions de cables del sistema de ràdio van ser robades o destruïdes deliberadament

Un sabotatge deixa sense trens el nord d’Alemanya durant tres hores

REUTERS/Michaela Rehle

1
Es llegeix en minuts

Segons va confirmar l’empresa de ferrocarrils alemanya, Deutsche Bahn (DB), «a causa del sabotatge de cables, que són essencials per al trànsit ferroviari, Deutsche Bahn ha d’interrompre el trànsit de trens al nord durant gairebé tres hores aquest matí».

Segons havia avançat el diari ‘Bild’, les autoritats de seguretat tenen indicis d’una intervenció externa.

En concret, es tracta de connexions de cables del sistema de ràdio que van ser robades o destruïdes deliberadament.

La publicació es remet a fonts pròximes a DB, segons les quals un atac contra els anomenats cables GSM-R (Global System for Mobile Communications – Railway, o Sistema Global de Comunicacions Mòbils per a Ferrocarrils) requereix coneixements específics per interrompre’ls de forma selectiva.

Afegeix que encara no hi ha pistes sobre els presumptes autors i que la policia federal s’ha fet càrrec de la investigació.

Segons ‘Spiegel’ s’han detectats connexions de cable destruïts en dos llocs.

«A causa d’una reparació en la via, en aquests moments no és possible viatjar amb tren a tot el nord d’Alemanya. Sisplau, comprovi les seves connexions i planifiqui més temps de viatge», advertia DB a les 7.20 del matí (05.20 GMT) als seus clients a través del seu compte de Twitter.

Més tard va detallar que es tractava d’una «interferència en el sistema de ràdio mòbil».

Es van veure afectats tots els trens d’alta velocitat ICE (Intercity-Express), els regionals IC (Intercity) i els de llarga distància EC (Eurocity) que circulen al nord del país.

Notícies relacionades

Cap a les 11 del matí, hora local (09.00 GMT), DB comunicava que l’avaria tècnica havia sigut resolta i que el trànsit ferroviari s’estava restablint.

No obstant, l’empresa de ferrocarrils va advertir de possibles cancel·lacions i retards durant el dia a causa de la paralització del trànsit durant diverses hores, que va provocar una acumulació d’usuaris en els primers trens, que ja tornen a circular. EFE