Tensió bèl·lica

Zelenski enterra amb un decret la possibilitat de negociar amb Rússia

El mandatari ucraïnès blinda qualsevol acord amb el líder rus mentre estigui en el Kremlin

Zelenski enterra amb un decret la possibilitat de negociar amb Rússia
1
Es llegeix en minuts
Reuters

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha promulgat aquest dimarts el decret que recull les conclusions del Consell de Seguretat Nacional i Defensa celebrat divendres passat i que preveu, entre altres qüestions, que és «impossible» obrir un procés de negociacions amb Rússia per posar fi al conflicte armat.

Notícies relacionades

El document posa el focus en la figura del president rus, Vladímir Putin, tal com ja va fer Zelenski la setmana passada, quan va deixar clar que no hi havia cap possibilitat de negociar mentre continués en el Kremlin l’actual mandatari. Kíev aposta, en canvi, per continuar endurint les mesures de control i pressió sobre Moscou, segons la nota difosa per la Presidència ucraïnesa.

La cúpula de seguretat d’Ucraïna va reivindicar per escrit la sobirania i la integritat territorial arran de la decisió de Putin d’annexionar a Rússia quatre regions ucraïneses –Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia–, que també va fer que Zelenski sol·licités l’ingrés a l’OTAN mitjançant un procediment «accelerat».