Guerra d’Ucraïna

Rússia ataca dos combois humanitaris a Ucraïna

  • L’atac de Zaporíjia va ser portat a terme amb míssils S-300 modernitzats, amb molt més abast que els seus predecessors.

Rússia ataca dos combois humanitaris a Ucraïna
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ucraïnès ha denunciat novament aquest dissabte un atac rus contra un comboi d’evacuació humanitari a la localitat de Kúpiansk, regió de Khàrkiv (al nord-est del país), que s’ha saldat almenys amb una vintena de morts. El governador ucraïnès de la regió, Oleg Sinegubov, ha assegurat que «ocupants russos van atacar civils que intentaven escapar dels bombardejos».

Aquesta és una brutalitat que no té justificació», ha fet saber al seu canal de Telegram. Al lloc es troben ara agents de l’ordre i pèrits que han començat a investigar l’abast exacte del bombardeig denunciat per Ucraïna.

Els cossos dels 20 civils van ser trobats amb marques de trets dins dels seus cotxes, va informar dissabte el governador de Khàrkiv.  Sinegubov ha afirmat que «és una crueltat que no té justificació». Pel que sembla, els soldats russos els haurien atacat sabent que es tractava de civils.

Segon atac en 24 hores

La denúncia arriba tan sols un dia després que aquest divendres, les autoritats ucraïneses denunciessin un altre atac a un comboi humanitari en què van morir almenys 30 persones a la ciutat de Zaporíjia. L’atac, en aquest cas, va ser portat a terme amb míssils S-300 modernitzats, amb un abast molt més gran que els seus predecessors.

Notícies relacionades

Així ho va confirmar a la televisió el titular de l’Interior ucraïnès, Denís Monastirski, segons un comunicat ministerial que recullen les agències ucraïneses.

Va precisar que, segons els artificiers, el míssil va explotar tot just tocar el terra, mentre que les versions anteriors d’aquest artefacte detonarven enfonsant-se diversos metres a terra, de manera que formaven profunds cràters, però colpejaven menys persones que es trobessin a prop del lloc de l’impacte. «Això es fa perquè mori la quantitat més elevada de gent possible. I ara hem vist com de letal és i quantes persones poden morir», va dir.