La invasió russa

Aquestes són les armes que té Rússia per iniciar una guerra nuclear de curt abast

Putin ha insistit que pot recórrer al seu arsenal atòmic i que les seves amenaces «no són un farol»

Aquestes són les armes que té Rússia per iniciar una guerra nuclear de curt abast

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Just 60 anys després de la crisi dels míssils, el món assisteix a una escalada de tensió entre Rússia i Ucraïna, amb l’OTAN molt pendent, que resulta molt més inquietant que la que van protagonitzar els Estats Units i Cuba davant les amenaces de Moscou de recórrer al seu arsenal nuclear contra el seu veí. I és que el president rus mateix, Vladímir Putin, ha insistit que les seves amenaces «no són un farol». 

Un extrem en el qual incideixen experts en la matèria, com el tinent general Gan Pampols, que contempla la possibilitat que el mandatari rus pogués fer servir «una arma nuclear tàctica d’una potència petita, probablement contra una zona industrial o complex hidroelèctric que suposés una catàstrofe per a Ucraïna». 

Es tractaria d’una tàctica d’utilitzar armes nuclears contra la població «dins de l’últim escenari possible», segons ha destacat el militar en una entrevista a Antena 3.

Impacte controlat

Notícies relacionades

Amb aquest objectiu, Putin pot recórrer a les armes nuclears tàctiques, petites ogives habitualment d’una quilotona davant del miler de quilotones de les armes estratègiques, ideades per a atacs en un entorn concret i amb un abast limitat, cosa que un impacte radioactiu d’ampli abast. 

Malgrat que l’arsenal nuclear tàctic no s’ha fet servir en cap conflicte fins al moment, el Kremlin pot recórrer a prop de 2.000 armes d’aquest tipus, segons informa la BBC.