El Regne Unit

¿Quines han sigut les causes de la mort d’Isabel II?

¿Quines han sigut les causes de la mort d’Isabel II?
1
Es llegeix en minuts

La mort de la reina d’Anglaterra, Isabel II, ha sigut notícia mundial i encara continua anant en boca de tothom. La seva mort, als 96 anys al castell de Balmoral, comunicada aquest dijous 8 de setembre a la tarda, ha estat precedida per una sèrie d’avisos sobre el seu estat de salut, que s’han anat succeint al llarg dels últims mesos i que no van deixar de sorprendre després de set dècades al tron amb una salut de ferro.

Notícies relacionades

Ahir, en el concís comunicat a través del qual s’informava oficialment de la seva mort no es precisaven les raons exactes de la defunció reial, i s’assumia que era per causes naturals a falta de saber-se si va patir algun tipus de malaltia degenerativa o de qualsevol altra mena.

Entre els únics problemes de salut que va tenir Isabel II durant el seu regnat i que van transcendir a l’opinió pública, amb prou feines es pot destacar una forta grip el 1993, el trencament del canell esquerre el 1994, una operació de genoll el 2003, una gastroenteritis el 2013 per la qual va haver de ser hospitalitzada i, més recentment, un contagi de covid el febrer d’aquest mateix any i que, tot i que es va dir que l’havia superat amb «símptomes lleus, com un refredat», és possible que hagi contribuït a minar les defenses de la monarca. De fet, des d’aleshores, la seva salut no va fer més que empitjorar, i es van multiplicar alhora els seus problemes de mobilitat.