Hi ha dos supervivents

Un atac a Mèxic deixa dos morts

  • Les dues víctimes eren empleats d’una d’elèctrica i van ser assassinats presumptament per sicaris

Un atac a Mèxic deixa dos morts

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

Dos empleats de l’estatal Comissió Federal d’Electricitat (CFE) de Mèxic van ser assassinats, i dos més van resultar ferits, presumptament per sicaris en un atac armat a l’estat de Sonora, nord-oest del país, segons van informar aquest dimarts autoritats locals. Els treballadors pertanyien a una quadrilla de la CFE que estava treballant en pobles de la serra de Sonora per reparar fallades en el subministrament d’energia que afecten desenes de pobles del nord-oest de Mèxic.

Tot i que l’atac va passar abans de les 9.00 hores locals, les autoritats es van reservar la informació fins que els mateixos empleats de la divisió nord-oest de la CFE van començar a difondre àudios i vídeos dels seus companys assassinats. En un vídeo àmpliament difós a les xarxes socials, s’observa una camioneta de la CFE totalment incendiada i a la part posterior, el cos ajagut d’un home carbonitzat, que es podia reconèixer com les restes d’una persona. Mentrestant, l’altre empleat de la CFE va ser assassinat amb trets de bala en un camí veïnal, a prop d’on va començar l’atac armat.

Notícies relacionades

Fins ara, cap autoritat ha identificat les víctimes, ni l’Agència Ministerial d’Investigació Criminal (Amic) de Sonora, ni la Fiscalia General de la República (FGR) de Mèxic, tampoc han aclarit com van passar els fets o si hi ha sospitosos detinguts. En un informe preliminar, la Secretaria de Seguretat Pública de Sonora va confirmar què hi ha dos homes morts i dos supervivents.

Mèxic va registrar 33.315 homicidis el 2021 després dels dos anys més violents de la seva història, sota el mandat del president Andrés Manuel López Obrador, amb 34.690 víctimes d’assassinat el 2019 i 34.554 el 2020