Sondeig de YouGov

El 43% dels nord-americans veuen possible una Guerra Civil en els pròxims 10 anys

Una enquesta reflecteix que dos de cada tres ciutadans constaten un augment de la violència política des del 2021

El 43% dels nord-americans veuen possible una Guerra Civil en els pròxims 10 anys
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tensió latent als Estats Units ha augmentat de manera exponencial la por d’un esclat de violència social. I algunes enquestes donen dades demolidores en vigílies de la campanya de les eleccions de meitat de mandat. Segons un sondeig de YouGov i ‘The Economist’, gairebé la meitat dels nord-americans creuen que és probable una guerra civil al país durant la pròxima dècada.

L’estudi reflecteix que el 43% dels ciutadans opina que una contesa civil és un escenari «molt» o «una mica probable». Les persones que s’identifiquen com a «fortament republicans» eren les més propenses a anticipar un conflicte. Un de cada tres del total d’enquestats pensen que és molt o gens probable i el 22% no n’està segur.

Notícies relacionades

A més, sis de cada deu enquestats també temen que hi hagi més violència política en els pròxims anys, una opinió molt més estesa entre els republicans que entre els demòcrates. Només el 9% espera que la violència política disminueixi.

L’enquesta, realitzada entre 1.500 persones, també mostra que dos terços dels nord-americans (66%) creuen que les divisions polítiques han empitjorat des de principis del 2021. En comparació, només el 8% afirma que els Estats Units estan avui menys dividits. També dos de cada tres ciutadans (63%) constaten que la violència política ha augmentat des de l’any passat.