Tensió atòmica

Experts de l’AIEA es dirigeixen a la planta nuclear de Zaporíjia, a Ucraïna

Durant una setmana, els experts nuclears treballaran per garantir la seguretat de la instal·lació nuclear més gran d’Europa, en perill pels combats de les tropes de Rússia i d’Ucraïna

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director general de l’Agència Internacional d’Energia Atòmica (AIEA), Rafael Grossi, ha anunciat aquest dilluns al matí que els experts de l’organisme s’estan dirigint a Ucraïna per visitar la planta nuclear de Zaporíjia.

«Ha arribat el dia, la missió de suport i assistència de l’AIEA per a Zaporíjia ja està en camí», ha escrit Grossi en el seu compte de Twitter, abans de mostrar-se «orgullós de liderar aquesta missió».

Notícies relacionades

Així, ha especificat que la missió treballarà a la central nuclear de Zaporíjia al llarg d’aquesta setmana. En aquesta línia, el director general de l’AIEA ha instat a «protegir la seguretat d’Ucraïna i de la instal·lació nuclear més gran d’Europa».

Prèviament, diumenge tant el Ministeri de Defensa rus com l’operadora estatal energètica ucraïnesa, Energoatom, van confirmar la total normalitat en els nivells de radiació de la planta nuclear de Zaporíjia, escenari des de fa setmanes de combats entre les tropes de Rússia i les d’Ucraïna en el marc de la guerra.