Crisi energètica

Gazprom anuncia una nova aturada tècnica que deixarà Alemanya tres dies sense gas

El gegant gasístic rus afirma que es tracta de «tasques de servei tècnic i manteniment rutinari»

Gazprom anuncia una nova aturada tècnica que deixarà Alemanya tres dies sense gas

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El gegant gasístic rus Gazprom va anunciar aquest divendres que el pròxim 31 d’agost aturarà durant tres dies el bombatge de gas a Alemanya per portar a terme el servei tècnic de l’única instal·lació de bombatge en funcionament.

«El 31 d’agost del 2022 el Trent 60, l’únic equip de bombatge operatiu, s’aturarà durant tres dies per portar a terme tasques de servei tècnic i manteniment rutinari», va informar l’empresa en el seu canal de Telegram.

Segons Gazprom, «el conjunt de treballs d’acord amb el contracte de servei tècnic vigent es portarà a terme juntament amb especialistes de la companyia Siemens». «En correspondència amb la documentació tècnica de la companyia Siemens, cada 1.000 hores és necessari portar a terme un manteniment tècnic de l’equip que inclou la revisió del xassís per detectar fissures, deformacions i taques de cremades», a més de la inspecció d’altres sistemes de l’equip, va indicar l’empresa.

Quan s’acabin les tasques de manteniment el bombatge de gas serà restablert fins al nivell previ al cessament de les operacions, de 33 milions de metres cúbics diaris.

Notícies relacionades

Gazprom ja havia anunciat el 27 de juliol una retallada del bombatge de gas a la cinquena part de la capacitat del gasoducte, una decisió que segons Berlín respon a una «estratègia de guerra». Rússia ha anat reduint gradualment el bombatge pel Nord Stream amb l’excusa de problemes tècnics i la necessitat de reparar les turbines Siemens del gasoducte. Alhora, Moscou ha suggerit en reiterades ocasions que la situació es podria resoldre amb la posada en marxa del Nord Stream 2.

Aquest gasoducte mai va ser posat en marxa perquè Alemanya va congelar la seva certificació el 22 de febrer, l’endemà que Rússia reconegués la independència de les autoproclamades repúbliques populars de Lugansk i Donetsk, i dos dies abans que Rússia llancés l’«operació militar especial» a Ucraïna.