Erupció a Fagradalsfjall

Almenys dos ferits entre els curiosos que s’amunteguen per veure el volcà d’Islàndia

Almenys dos ferits entre els curiosos que s’amunteguen per veure el volcà d’Islàndia

Jeremie RICHARD / AFP

1
Es llegeix en minuts

Almenys dues persones han resultat ferides quan visitaven els voltants de l’erupció del volcà Fagradalsfjall, a uns 40 quilòmetres de la capital d’Islàndia, Reykjavík. Segons va informar la televisió pública islandesa RÚV, una va necessitar hospitalització després de trencar-se el peu i va ser evacuada en helicòpter.

Milers de persones es van acostar al lloc de l’erupció en les primeres hores en què es va produir, a la mateixa zona en la qual es va produir la fissura volcànica l’any passat, malgrat les advertències de les autoritats, i algunes van necessitar atenció mèdica per lesions.

La caminada fins al lloc supera els 17 quilòmetres i és accidentada, al marge del risc que suposa l’elevació del terreny i les emanacions de gasos que podrien ser tòxics.

Perill amb els gasos tòxics

El cap de policia de Suðurnes, Úlfar Lúðvíksson, va explicar en declaracions a RÚV que «molts dels que van visitar l’erupció ahir a la nit no portaven llanternes, tot i que s’ha començat a fer fors a les nits». Les autoritats alerten especialment de la presència de nens i gossos, més sensibles als gasos tòxics.

L’erupció efusiva ha continuat durant tota la nit.

Notícies relacionades

La contínua «cortina de foc» ja ha aixecat crestes allargades i aixecades a causa de l’acumulació de fragments de lava calenta al voltant de la fissura.

La televisió pública islandesa té un directe obert per emetre en ‘streaming’ el moviment de lava al volcà.