Crisi al país asiàtic
Sri Lanka decreta un toc de queda després de la revolta contra el Govern
Els manifestants acorden abandonar els edificis oficials ocupats durant les mobilitzacions contra la crisi econòmica i l’empitjorament de la qualitat de vida

Les autoritats de Sri Lanka han anunciat aquest dijous la imposició d’un toc de queda a partir de les 12.00 hores (hora local) al districte de Colombo, la ciutat més poblada i antiga capital del país, enmig de l’onada de manifestacions dels últims dies i després de la fugida del país del president, Gotabaya Rajapaksa.
El Departament d’Informació del Govern singalès ha indicat que el toc de queda estarà en vigor entre les 12.00 i les 5.00 hores de divendres, un dia després que el primer ministre i ara president interí, Ranil Wickremesinghe decretés l’estat d’emergència a l’illa.
Per la seva banda, els manifestants han decidit abandonar els edificis oficials que havien ocupat durant els últims dies, incloent-hi les residències oficials del president i el primer ministre, tal com ha recollit el diari singalès ‘Daily Mirror’.
Nou president interí
Wickremesinghe va ser nomenat president interí durant la jornada de dimecres, hores després que Rajapaksa abandonés el país amb destí a les Maldives. Malgrat que el mandatari s’havia compromès a dimitir el 13 de juliol, fins ara no ha formalitzat l’anunci.
Després d’això, Wickremesinghe va instar les forces de seguretat del país a fer el necessari per «restaurar l’ordre» per acabar amb l’«amenaça feixista» arran de la forta onada de protestes i va confirmar la creació d’una comissió formada per tres comandants de les Forces Armades i l’inspector general de la Policia, que han donat autorització a prendre les mesures pertinents per frenar l’avenç dels manifestants.
Wickremesinghe ha assegurat durant els últims dies que dimitirà una vegada es formi un govern inclusiu després de la dimissió de Rajapaksa, si bé els manifestants, que fa setmanes que es mobilitzen per protestar contra la crisi econòmica i l’empitjorament de la qualitat de vida, han exigit al primer ministre que també dimiteixi. S’espera que el president interí sigui elegit a tot estirar el 20 de juliol i a l’espera d’eleccions, que no s’haurien de celebrar més tard del març del 2023.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se