Llei de l’avortament

Biden demanarà al Govern que protegeixi l’accés a la salut reproductiva

  • Instarà a ampliar l’accés a pastilles abortives, garantir que tots els pacients tinguin accés a serveis mèdics d’emergència emparats per la llei i a protegir l’accés a mètodes anticonceptius

Biden demanarà al Govern que protegeixi l’accés a la salut reproductiva

EFE / Ken Cedeno / POOL (Efe)

1
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Joe Biden, demanarà aquest divendres als membres del seu Govern que prenguin mesures per protegir l’accés als serveis de salut reproductiva de les dones després de la decisió del Tribunal Suprem que va revocar la protecció legal a l’avortament.

La Casa Blanca ha avançat en un comunicat que Biden compareixerà aquest divendres acompanyat per la vicepresidenta, Kamala Harris, i el secretari de Salut, Xavier Becerra, en què demanarà que es garanteixin aquestes proteccions. La majoria de les ordres aniran dirigides precisament al departament que dirigeix Becerra, al qual s’instarà a ampliar l’accés a pastilles abortives, garantir que tots els pacients tinguin accés a serveis mèdics d’emergència emparats per la llei i a protegir l’accés a mètodes anticonceptius. També li demanarà que augmenti els esforços de comunicació en matèria d’accés a serveis de salut reproductiva i a l’avortament.

Drets fonamentals

«Els drets fonamentals –la privacitat, l’autonomia, la llibertat i la igualtat– s’han negat a milions de dones arreu del país», diu el comunicat de la Casa Blanca. «Això té greus implicacions per a la seva salut, la seva vida i el seu benestar. Aquesta decisió afectarà de manera desproporcionada les dones de color i de baixos ingressos, i les que viuen en entorns rurals».

A més, la Casa Blanca i el fiscal general dels EUA organitzaran un equip d’advocats, associacions legals i entitats cíviques per defensar pacients, proveïdors i tercers que busquin accedir o que ofereixin serveis de salut reproductiva arreu del país.

Notícies relacionades

Una altra de les mesures serà ampliar la protecció a la privacitat de les pacients, així com la seguretat de pacients, proveïdors i clíniques avortistes.

Biden està rebent nombroses crítiques des del seu propi partit durant les últimes setmanes al considerar que no està fent prou per defensar el dret a l’avortament després de la decisió del Suprem.