A Madrid

La cimera de l’OTAN abordarà les amenaces plantejades al flanc sud

La ministra de Defensa, Margarita Robles, assegura que Espanya ha sigut «capaç» de traslladar que el flanc sud «és molt important»

La cimera de l’OTAN abordarà les amenaces plantejades al flanc sud

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El ministre d’Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha avançat aquest dimecres que la cimera de l’OTAN, que se celebrarà a Madrid els dies 29 i 30 de juny, acollirà una sessió de treball de caps d’Estat i de Govern específicament centrada en les amenaces que planteja el flanc sud.

En roda de premsa, Albares ha puntualitzat que en aquesta sessió s’abordarà «el veïnat sud» i ha assenyalat que el document que s’aprovarà durant l’esdeveniment, el Concepte Estratègic, involucra una «mirada» al flanc sud. En aquest context, ha remarcat que l’Aliança Atlàntica «mira cada vegada més cap al sud».

En aquesta línia, ha remarcat que entre els convidats al sopar pel que fa a ministres d’Exteriors que se celebrarà dimecres figuren els de Jordània i Mauritània i allà el tema també s’abordarà «específicament».

Notícies relacionades

Per la seva banda, la ministra de Defensa,Margarita Robles, ha assegurat que Espanya ha sigut «capaç» de traslladar que el flanc sud «és molt important» i ha al·ludit a la fam causada per la guerra d’Ucraïna a Somàlia i a la presència de Rússia a certs països del Sahel, que està «contrastada».

La cimera pretén que «els líders aliats recolzin «un nou Concepte Estratègic que guia la transformació de l’OTAN durant la pròxima dècada». En total, s’espera la participació de 44 delegacions internacionals de caps d’Estat i de Govern.