Reobert

Tancat durant diverses hores l’espai aeri de Suïssa per un fallada informàtica

Els vols internacionals amb destí a Suïssa han sigut desviats cap a l’aeroport de Milà

Tancat durant diverses hores l’espai aeri de Suïssa per un fallada informàtica

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
France Presse

L’espai aeri suís «ha quedat tancat fins a nou avís» durant diverses hores a causa d’una fallada informàtica ja resolta, ha informat aquest dimecres el controlador aeri Skyguide.

«El problema tècnic a Skyguide s’ha resolt i el tancament de l’espai aeri s’ha aixecat a les 8.30 h (6.30 GMT, nota de l’editor). Es reobre l’espai aeri suís i es reprenen les operacions de vol sobre Suïssa, així com sobre els aeroports de Ginebra i Zuric», escriu Skyguide en un tuit, sense especificar l’origen de l’avaria.

«S’ha produït una fallada tècnica a Skyguide, el servei de control del trànsit aeri suís, a primera hora del matí, per això l’espai aeri suís s’ha tancat al trànsit per raons de seguretat», ha informat Skyguide en un comunicat.

Poc abans, l’aeroport de Ginebra havia informat que els enlairaments i aterratges estaven suspesos fins a les 8.30 hores (6.30 GMT).

Notícies relacionades

L’empresa «lamenta l’incident i les conseqüències per als seus clients, socis i passatgers dels aeroports de Ginebra i Zuric», ha indicat Skyguide.

L’agència de premsa ATS-Keystone ha indicat que vols internacionals amb destí a Suïssa han sigut desviats cap a l’aeroport de Milà, al nord d’Itàlia.

Temes:

Suïssa Avions