Caiguda informàtica

British Airways té una caiguda del sistema a nivell global

La fallada de l’aerolínia està afectant molts viatgers, tot i que la companyia assegura que continua operant els vols i facturant els clients amb normalitat

British Airways té una caiguda del sistema a nivell global

NEIL HALL (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

L’aerolínia britànica British Airways ha registrat divendres una caiguda del sistema a nivell global, segons ha pogut confirmar El Periódico amb fonts de la companyia que no han donat més detalls sobre els motius. Tant la pàgina web com l’aplicació de la companyia han caigut durant la tarda d’aquest divendres i molts usuaris asseguren que estan tirats a l’aeroport de Heathrow sense notícies de què passa.

Fonts de l’aerolínia britànica han reconegut que estan «investigant i treballant àrduament per resoldre el problema» i van demanar disculpes als usuaris que s’estan veient afectats per la fallada. No obstant, asseguren, que malgrat aquesta circumstància els vols de British Airways estan volant i els clients estan podent realitzar la facturació amb normalitat.

No obstant, molts viatgers de l’aerolínia s’han queixat a la xarxa social Twitter que la incidència està causant alguns retards en l’operativa dels avions de la companyia, així com problemes amb el registre al no funcionar ni la web ni l’aplicació. «¿Alguna idea de quan tornarà a funcionar la web o l’aplicació? No puc realitzar el ‘chek-in’ per al meu vol que surt demà al matí», preguntava una usuària a l’aerolínia.

Altres usuaris de la xarxa social, fins i tot, han relacionat aquesta incidència amb un possible atac cibernètic rus, una cosa que des de la companyia neguen amb rotunditat. «No hi ha cap indicador que suggereixi això, es tracta d’un problema tècnic», asseguren fonts de la companyia. British Airways ha cancel·lat aquest divendres el seu únic vol a Moscou aquest divendres i també ha deixat de sobrevolar l’espai aeri rus, després que el primer ministre, Boris Johnson, prohibís l’entrada de l’aerolínia insígnia de Rússia, Aeroflot, a la Gran Bretanya, segons va avançar el president del ‘hòlding’ IAG, Luis Gallego, aquest divendres durant la presentació de resultats del grup.

Notícies relacionades

La web del diari metro.co.uk apunta a una «gran apagada» que ha provocat que molts dels vols a l’aeroport londinenc de Heathrow es quedin a terra i afegeixen, a més, que és la segona vegada en una setmana que es produeix una fallada en el sistema informàtic a nivell mundial. La primera va passar un dia abans, dijous a la tarda.

No està gens clar a què es deu la fallada i British Airways tampoc ha donat cap detall respecte a això, més enllà d’una resposta a les queixes dels usuaris a Twitter afirmant que «realitzarà una actualització amb informació tan aviat com sigui possible».