Guerra a l’est d’Europa

Rússia reorganitza la seva cúpula militar a Ucraïna i situa al capdavant un general que va ser a Síria

El Kremlin busca millorar amb aquest moviment la coordinació de les seves unitats sobre el terreny

  • Guerra a Ucraïna: última hora de la invasió russa

  • Butxa, imatges d’abans i després de la matança

Rússia reorganitza la seva cúpula militar a Ucraïna i situa al capdavant un general que va ser a Síria
1
Es llegeix en minuts
EFE

Rússia ha reorganitzat la cúpula militar que dirigeix les operacions a Ucraïna per intentar millorar la coordinació de les seves unitats sobre el terreny, segons ha informat una font occidental de l’emissora britànica BBC.

El Kremlin ha designat el general Aleksandr Dvornikov, amb experiència prèvia a Síria, com a primera baula de la cadena de comandament per dirigir l’invasió, segons va indicar aquesta font al canal públic, que no revela la seva identitat.

Objectiu: aconseguir «alguna classe d’èxit»

L’Exèrcit rus ha mantingut fins ara diversos grups operatius amb comandaments independents i 44 dies després de l’inici dels atacs a Ucraïna no ha aconseguit complir els seus objectius ni prendre grans ciutats com Kíiv.

El president rus, Vladímir Putin, pot posar per davant certs «imperatius polítics» davant d’altres «prioritats militars» a l’hora de decidir els seus següents passos, indica la BBC.

Notícies relacionades

Moscou està intentant accelerar la consecució d’objectius per aconseguir «alguna classe d’èxit» abans del 9 de maig, quan Rússia commemora la victòria en la Segona Guerra Mundial.

En els últims dies, les tropes russes s’han retirat dels voltants de Kíiv i altres zones d’Ucraïna per centrar els seus esforços en una ofensiva a la regió del Donbass, a l’est del país.