Tensió bèl·lica a l’Est

Matança a l’estació de Kramatorsk a Ucraïna: almenys 39 morts en un bombardeig de tropes russes

Milers de persones utilitzen la terminal cada dia per fugir de la guerra i refugiar-se en zones més segures

  • Guerra Rússia-Ucraïna: últimes notícies, en directe

3
Es llegeix en minuts

Almenys 39 persones han mort i un centenar han resultat ferides en un atac amb coets contra l’estació de tren de Kramatorsk, ciutat situada a l’est d’Ucraïna, al nord de Donetsk, des d’on milers de persones estaven sent evacuades cap a altres regions més segures del país en guerra.

«Aquest és un cop deliberat a la infraestructura de passatgers del ferrocarril i els residents de Kramatorsk», han denunciat l’entitat de ferrocarrils ucraïnesos a Facebook. L’empresa ferroviària també ha publicat una fotografia en què es pot veure un cos estès al terra a prop de diversos automòbils sinistrats en el que sembla un aparcament, amb bosses i equipatge escampats per la calçada.

L’alcalde de Kramatorsk, Oleksander Hontxarenko, ha assenyalat que hi havia unes 4.000 persones a l’estació de tren de la ciutat, la majoria, dones, persones grans i criatures, quan ha sigut atacada amb els coets.

Davant l’estació de la ciutat es veien diversos automòbils carbonitzats i les restes d’un míssil. El lloc estava ple de maletes abandonades, vidres trencats i runa. L’interior de l’estació estava cobert de sang, que arribava fins al carrer, a causa del moviment dels cossos.

«Maldat sense límit»

El cap de l’administració militar regional de Donetsk, Pavlo Kirilenko, ha declarat en el seu compte de Telegram: «Els feixistes russos han atacat l’estació de tren de Kramatorsk amb un Iskander. Policies i guàrdies sobre el terreny informen de desenes de morts i ferits». Kirilenko ha afegit que «milers de persones estaven a l’estació en el moment de l’atac amb míssils, mentre els residents de Donetsk eren evacuats a les regions més segures d’Ucraïna». «Els russos sabien exactament a qui apuntaven. La Federació Russa és un imperi del mal i sempre ho ha sigut. ¡Ha de ser castigat!», ha asseverat en el seu compte de Twitter.

Sobre això, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha qualificat d’acte de «maldat sense límits» de Rússia el sagnant atac amb coets contra l’estació de tren de Kramatorsk, a l’est del país, on hi ha hagut, almenys, 35 morts aquest divendres. «Com que no tenen força ni valor per enfrontar-se a nosaltres al camp de batalla, destrueixen cínicament la població civil. És una maldat sense límits. I si no es castiga, no cessarà mai», ha dit el mandatari a Telegram, i ha denunciat els mètodes «inhumans» de les forces russes.

Rússia nega l’atac

Notícies relacionades

Per la seva banda, el Ministeri de Defensa ha negat la seva implicació en l’atac a l’estació de tren. «El 8 d’abril, les forces armades russes no tenien missions de foc a la ciutat de Kramatorsk i no estaven planificades», ha afirmat en un comunicat difós en el seu compte oficial de Telegram.

En la mateixa línia, les milícies prorusses de Donetsk –a l’est d’Ucraïna– han acusat aquest divendres Kíiv de l’atac contra l’estació de tren de Kramatorsk –ciutat considerada la base militar ucraïnesa a la regió de Donetsk–. «L’Exèrcit ucraïnès ha atacat amb coets Kramatorsk», ciutat controlada per Kíiv, ha dit l’oficina de defensa territorial de les milícies, citada per l’agència Interfax.