Assalt

Un atac de bandits deixa almenys 11 soldats morts i 19 ferits a Nigèria

  • Els assaltants han fet servir granades, coets i altres armes àmpliament destructives

Un atac de bandits deixa almenys 11 soldats morts i 19 ferits a Nigèria

XINHUA / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Exèrcit de Nigèria ha informat que almenys 11 soldats han mort i 19 han resultat ferits aquest dimarts en un atac de bandits a Birnin Gwari, a l’estat nigerià de Kaduna. «Els bandits s’han enfrontat als soldats durant unes dues hores. Han matat 11 homes, 19 soldats han resultat ferits i han cremat tres vehicles», segons ha informat una font al diari local ‘Vanguard’.

Notícies relacionades

Així mateix, l’Exèrcit ha indicat que els bandits han atacat una base militar a Polewire, al llarg de la carretera Kaduna-Birnin, a la localitat de Birnin Gwari, a l’estat de Kaduna, segons ha informat el diari nigerià ‘Premium Times’. A les 16.45 hores (hora local), s’ha produït l’atac en què els assaltants han utilitzat granades propulsades per coets i altres armes. L’Exèrcit també ha dit que pels volts de les 21.15 hores (hora local) s’han enviat reforços des d’una altra base a Gwaska.

Els atacs a Nigèria, anteriorment centrats a la zona nord-est del país –on operen Boko Haram i la seva escissió, Estat Islàmic a l’Àfrica Occidental (ISWA)– s’han estès durant els últims mesos a altres zones del nord i el nord-oest, cosa que ha fet saltar les alarmes per la possible expansió d’aquestes xarxes terroristes i criminals, moltes de les quals viuen del segrest d’estudiants.