La invasió russa

Anonymous publica «milers» de documents secrets del Banc Central de Rússia

La filtració, de 28 gigabytes, ha sigut distribuïda en diversos punts d’Internet

Els ‘hackers’ prenen mesures contra Putin, a qui qualifiquen de «mentider, dictador, criminal de guerra i assassí de nens»

  • La guerra de Rússia i Ucraïna, en directe

  • Reportatge multimèdia: Resum d’un mes d’invasió

Anonymous publica «milers» de documents secrets del Banc Central de Rússia
1
Es llegeix en minuts
EFE

El grup de ‘hackers’ internacional Anonymous ha publicat 28 gigabytes de documents que assegura que ha obtingut al superar la seguretat informàtica del Banc Central de Rússia, juntament amb un vídeo en el qual adverteix el president rus, Vladímir Putin, que tots els seus secrets seran revelats.

«La filtració sobre el Banc Central de Rússia (28 gigabytes) ha sigut publicada per Anonymous», assenyala el grup a Twitter, on indica que ha distribuït els documents en diversos punts d’internet i que, si els enllaços són censurats, els compartirà amb altres de nous.

En un vídeo, els ‘hackers’ qualifiquen el president rus de «mentider, dictador, criminal de guerra, assassí de nens».

«Milers de civils innocents han sigut assassinats per ordre de Putin a Ucraïna, centenars de milers s’han vist desplaçats, s’han bombardejat hospitals, escoles i refugis, molts nens han perdut les seves famílies i moltes famílies han perdut els seus nens», assenyalen.

«Som a tot arreu»

Notícies relacionades

«Vladímir Putin, cap secret és segur, som a tot arreu: al teu palau, on menges, a la teva taula, al teu dormitori», va afegir un ‘hacker’ amb la típica màscara d’Anonymous.

«Ara compartim milers de documents pertanyents al Banc Central de Rússia: acords, correspondència, transferències de diners, secrets comercials dels teus oligarques, informes econòmics que amagues del públic, acords comercials que has firmat amb altres països, declaracions, informació dels teus simpatitzants registrats, les teves videoconferències i els programes que utilitzes», assenyala el grup.