Resposta a les sancions

Rússia no acceptarà més pagaments en dòlars ni euros pel gas que ven a Europa

Putin respon a la congelació d’actius russos i els països europeus hauran de pagar l’energia en rubles

  • La invasió russa, en directe

Rússia no acceptarà més pagaments en dòlars ni euros pel gas que ven a Europa
1
Es llegeix en minuts
France Presse

Rússia no acceptarà més pagaments en dòlars ni en euros pel gas que ven a Europa, per la qual cosa serà necessari pagar en rubles. Així ho ha expressat aquest dimecres el president rus, Vladímir Putin, que ha reaccionat d’aquesta manera a les nombroses sancions imposades al seu país des d’Occident.

Notícies relacionades

«He pres la decisió de prendre mesures perquè els països hostils passin a pagar-nos el gas en rubles i renunciar a tots els acords sobre divises als quals havíem arribat», ha remarcat Putin. En concret, el líder rus ha especificat que això és una resposta a la congelació dels actius russos a Occident.

Aquest mateix dimecres, el canceller alemany, Olaf Scholz, ha ressaltat que les sancions occidentals a Rússia «funcionen» i ha alertat que són «només el començament» i arribaran més mesures. De fet, aquest dijous –quan es compleix un mes des de l’inici de la guerra– tindrà lloc una cimera extraordinària de l’OTAN, on es preveu que els Estats Units, la Unió Europea i altres membres de la comunitat internacional decideixin noves sancions contra Rússia.