Biden diu que Putin està considerant utilitzar armes químiques i biològiques a Ucraïna

Biden diu que Putin està considerant utilitzar armes químiques i biològiques a Ucraïna

EFE / MICHAEL REYNOLDS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units, Joe Biden, va dir dilluns que és «clar» que Rússia està considerant l’ús d’armes químiques i biològiques a Ucraïna i va advertir d’una «severa» resposta d’Occident si decideix fer-ho. «La seva esquena està contra la paret», va dir Biden sobre el president rus, Vladímir Putin, recordant que Rússia recentment va acusar els Estats Units d’emmagatzemar armes químiques i biològiques a Europa. «Simplement no és cert, ho garanteixo», va assegurar als líders de negocis nord-americans a Washington. «També estan suggerint que Ucraïna té armes químiques i biològiques a Ucraïna. Aquest és un senyal clar que (Putin) està considerant utilitzar els dos tipus [d’armes]», va recalcar.

Notícies relacionades

La seva advertència es fa ressò de comunicats difosos per la seva administració a començament d’aquest mes i d’altres nacions d’Occident, després que funcionaris russos acusessin Ucraïna d’amagar un suposat programa d’armes químiques recolzat pels Estats Units. «Ara que Rússia ha fet aquests falsos reclams [...] tots hauríem de mirar amb atenció la possibilitat que Rússia utilitzi armes químiques i biològiques a Ucraïna, o que creï operacions de falsa bandera utilitzant-les», va advertir a Twitter la secretària de Premsa de la Casa Blanca, Jen Psaki.

Dilluns Biden també va reiterar que una acció d’aquest tipus desencadenaria una resposta «severa», però fins ara indefinida dels aliats d’Occident. Putin «sap que hi haurà severes conseqüències per compte del front unit de l’OTAN», va dir el president nord-americà sense especificar quines accions portaria a terme l’aliança.