Ciutat assetjada

Ucraïna denuncia el bombardeig d’una escola amb 400 civils a Mariúpol

Les autoritats locals asseguren que els refugiats estan sota la runa de l’edifici

  • Última hora de la guerra d’Ucraïna

  • ESPECIAL INTERACTIU | Tres setmanes d’invasió russa

Ucraïna denuncia el bombardeig d’una escola amb 400 civils a Mariúpol

ALEXANDER ERMOCHENKO / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Mariúpol ha denunciat aquest diumenge el bombardeig per part de forces russes d’una escola d’art que servia de refugi a 400 persones, entre els quals hi havia dones, avis i nens. Les autoritats locals asseguren que l’edifici va ser destruït i que encara hi ha gent sota la runa. Però han facilitat dades sobre el nombre de morts i ferits.

L’atac es va produir dissabte contra l’escola G12, situada al districte del Marge Esquerra de la ciutat. L’assessor del president, Oleksí Arestowitx, ha dit que les forces més pròximes estan a més de 100 quilòmetres o ja involucrades en lluites amb l’enemic. «Actualment no hi ha solució militar per a Mariúpol. No és només la meva opinió, sinó també la dels militars», va dir.

Els atacs a la ciutat portuària ara són més forts i el Govern ucraïnès ha admès que actualment no té possibilitat d’enviar-hi reforços militars. «Mariúpol passarà a la història per la responsabilitat russa en crims de guerra», ha reiterat aquesta matinada el president Volodímir Zelenski.

Teatre bombardejat

Notícies relacionades

Divendres, Mariúpol va acusar Rússia d’un altre bombardeig contra un refugi del Teatre Dramàtic de la localitat, que hauria sepultat més de 1.300 civils al seu interior. Unes 130 persones han sigut rescatades d’allà fins al moment, si bé dissabte les operacions van transcórrer amb lentitud per la intensitat dels combats. No obstant, el Ministeri de Defensa de Rússia va negar qualsevol mena d’implicació en l’ocorregut i va acusar directament el batalló Azov, un grup paramilitar neonazi, de ser responsable d’aquesta «nova provocació sagnant»

Segons les autoritats locals, 4.128 persones han aconseguit fugir de la ciutat assetjada a través de corredors. L’ajuntament també ha assegurat que milers de persones han sigut deportades pels agressors a Rússia.