Guerra a Ucraïna

Ucraïna afirma que les tropes russes han atacat un hospital a Trostianets

  • Malgrat els trets al centre sanitari, el cap de l’administració militar a la zona assegura que no hi ha hagut ferits

Ucraïna afirma que les tropes russes han atacat un hospital a Trostianets

Maximilian Clarke/SOPA Images vi / DPA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El cap de l’administració militar regional de Sumi, Dmitro Zhivitski, ha afirmat que les tropes russes han disparat contra l’hospital de Trostianets en una nova jornada en què han tornat a sonar les alarmes antiaèries en altres punts del país, com Jitómir, Kíiv i Txerníhiv. «Al voltant de 4.500 persones van poder abandonar la zona de combat a la regió de Sumi. Encara hi ha persones que volen evacuar. Això és especialment cert a Trostianets i Krasnopil», ha assenyalat, segons recull l’agència de notícies Ukrinform.

Notícies relacionades

Malgrat el tiroteig a l’hospital, Zhivitski ha assegurat que no hi ha hagut ferits. També ha informat que, a causa dels bombardejos, hi ha hagut un incendi als magatzems d’una empresa, però no hi ha hagut morts ni ferits. A més, a Okhtirka es va celebrar un casament.

D’altra banda, noves imatges satel·litàries difoses per l’empresa nord-americana Maxar Technologies mostren noves destrosses a Mariúpol. Concretament, a l’oest de la ciutat es veuen complexos d’apartaments cremats i molta runa. Segons recull la cadena nord-americana CNN, els edificis d’apartaments que envolten dues escoles van resultar quedar fets malbé al nord de la ciutat. A més, al sud-oest es veu una fila de cotxes en direcció a Berdiansk.