Regne Unit

Isabel II reprèn la seva agenda pública després de recuperar-se de la covid-19

La reina es reuneix amb el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, al castell de Windsor

Isabel II reprèn la seva agenda pública després de recuperar-se de la covid-19
1
Es llegeix en minuts

La reina Isabel II ha mantingut aquest dilluns la seva primera trobada en persona des que es va contagiar de covid-19, una reunió amb el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau.

La monarca, de 95 anys, s’ha reunit amb Trudeau al castell de Windsor, segons ha recollit la premsa britànica. Trudeau s’ha desplaçat al Regne Unit per reunir-se amb els primers ministres britànic i neerlandès, Boris Johnson i Mark Rutte, respectivament, per abordar el conflicte a Ucraïna.

La reina, que també regeix sobre el Canadà, ha sigut fotografiada somrient calorosament a Trudeau mentre el ‘premier’ canadenc li subjecta la mà dreta entre les seves. Isabel II no porta el bastó que ha estat utilitzant recentment.

Isabel II va mantenir dimarts passat dues audiències virtuals, després de contagiar-se i veure’s obligada a cancel·lar una sèrie de compromisos telemàtics per experimentar símptomes de la malaltia.

Notícies relacionades

El Palau de Buckingham va comunicar el 20 de febrer que la reina havia contret la covid-19, però va especificar que continuaria complint amb una agenda més descarregada al castell de Windsor. Abans que ella es va contagiar el príncep Carles, per segona vegada, i dies més tard es va conèixer el positiu de la duquessa de Cornualla.

El positiu de la reina ha causat preocupació, donada la seva edat i pel moment delicat de salut que va passar a finals de l’any passat, quan va passar una nit ingressada a l’hospital.