Matança

Atacs contra civils deixen almenys 20 morts a la República Democràtica del Congo

  • El nombre de morts en l’agressió, atribuïda a les Forces Aliades Democràtiques, encara podria augmentar

Atacs contra civils deixen almenys 20 morts a la República Democràtica del Congo

Archivos

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys 20 persones han mort en un atac perpetrat en les últimes hores al nord-est de la República Democràtica del Congo, atribuït a les Forces Aliades Democràtiques (AFD). Segons ha informat el mitjà ‘Voaswahili’, les ADF han atacat els civils amb matxets i han calat foc a les cases, segons ha confirmat la presidenta de l’organització local d’activistes, Odette Zawadi. Zawadi ha afegit que s’han recuperat 20 cossos sense vida i el nombre de morts podria augmentar.

Notícies relacionades

L’atac va passar diumenge a la nit al poblet de Kikura, a la ciutat de Likasi, i ha sigut atribuït a un milicià de les ADF. Les Nacions Unides van indicar a finals de gener que la milícia Forces Democràtiques Aliades (ADF) –que va jurar lleialtat al grup gihadista Estat Islàmic– va estar darrere de l’execució de més de 1.200 civils el 2021, enmig d’un repunt de les seves operacions a l’est de la República Democràtica del Congo (RDC).

Diversos grups armats controlen parts de l’est de RDC malgrat que la guerra de 1998-2003 acabés formalment. El conflicte va causar milions de morts, la majoria, víctimes de la fam i les malalties.