Tensió bèl·lica a Europa de l’est

Ucraïna i milícies prorusses s’acusen de violar l’alto el foc a Donbass

L’alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors, Josep Borrell, manifesta la seva preocupació «per l’augment dels combats».

Ucraïna i milícies prorusses s’acusen de violar l’alto el foc a Donbass

MAKSIM LEVIN

1
Es llegeix en minuts

El Govern ucraïnès i les milícies separatistes prorusses avalades per Moscou es van acusar mútuament de violar el règim d’alto el foc a l’est d’Ucraïna, on s’enfronten des de fa gairebé vuit anys en un conflicte que ha segat més de 14.000 vides. A Brussel·les, l’alt representant de la Unió Europea d’Afers Exteriors, Josep Borrell, va ressaltar la seva preocupació «per l’augment dels combats».

Notícies relacionades

L’alto el foc al Donbass s’està incomplint des que es va instaurar el 2015 amb incidents més o menys greus que recull cada dia la Missió Especial de Supervisió de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE).

Presència de tropes

Ni els Estats Units ni els països de l’Aliança Atlàntica s’han cregut l’anunci rus de retirada de tropes de les fronteres amb Ucraïna. Ben al contrari, el president dels EUA, Joe Biden, ha advertit que la presència de tropes russes és «amenaçadora» i que encara és «clarament possible» que Rússia envaeixi aquest país.