El ‘Partygate’ del Regne Unit

Boris Johnson renova el personal de Downing Street després de l’escàndol per les festes

El primer ministre britànic afirma que aquests canvis «milloraran el funcionament del Número 10» després d’una setmana en què han dimitit cinc alts càrrecs

Boris Johnson renova el personal de Downing Street després de l’escàndol per les festes
1
Es llegeix en minuts

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha renovat el personal de la seu oficial del Govern, el número 10 de Downing Street, després de l’escàndol del ‘Partygate’, les festes celebrades a l’immoble en el moment més dur de la pandèmia i amb les restriccions més estrictes en vigor.

El nou cap de gabinet de Johnson serà Steve Barclay, un diputat conservador, mentre que Guto Harri serà el nou director de comunicació.

Johnson ha destacat que aquests canvis «milloraran el funcionament del Número 10» després d’una setmana en què han dimitit cinc alts càrrecs de Downing Street després de la publicació de l’informe Gray sobre les festes.

«Aquesta setmana vaig prometre canvis perquè complim la feina per a la qual ens va elegir el poble britànic. Necessitem continuar amb la recuperació de la pandèmia, ajudar centenars de milers de persones a aconseguir feina i plasmar la nostra ambiciosa agenda per millorar al país sencer», ha explicat Johnson, segons recull la BBC.

«Els canvis que anuncio avui al meu equip milloraran com funciona el Número 10, enfortiran la funció del meu gabinet i els meus companys diputats i acceleraran la nostra missió de millorar el país», ha assegurat.

Notícies relacionades

Barclay va ser ministre del Brexit amb Theresa May. «És un honor que el primer ministre m’hagi demanat ser cap de gabinet del Número 10 de Downing Street i amb les meves responsabilitats a l’oficina del gabinet», ha publicat Barclay a Twitter. Així, Barclay continuarà com a canceller del Ducat de Lancaster i ministre de l’Oficina del Gabinet.

Harri, antic periodista de la cadena BBC, ja havia treballat per a Johnson durant la seva primera etapa com a alcalde de Londres i era el portaveu i cap de gabinet de Johnson.