Més de 60 hores atrapat

Els equips de rescat del Marroc treballen a preu fet «amb l’esperança de treure el Rayan viu»

El menor, de 5 anys, va caure dimarts a un pou al nord Marroc

3
Es llegeix en minuts
EFE

Els serveis de rescat marroquins treballen a preu fet «amb l’esperança de treure el Rayan viu» del pou de 32 metres on va caure fa tres dies, excavant el terreny adjacent amb el risc d’ensorrament constantment present. Segons van dir a Efe fonts de les autoritats locals, encara es té esperança de rescatar aquest mateix divendres el nen de 5 anys atrapat al nord del Marroc, un drama que té el país en suspens. El cas fa inevitable recordar el Julen, que va morir en un pou de Màlaga el gener del 2019.

A les xarxes les mostres de recolzament, així com els vídeos del rescat, són nombrosos. Un mitjà local ha informat que després de més de 60 hores han comprovat que hi ha senyals de vida.

Des d’aleshores se’l controla dia i nit i fins i tot es va introduir a la cavitat oxigen i aigua amb sucre, però es desconeix l’estat de salut actual del petit. Diverses màquines treballen dia i nit des de dimecres i han excavat el terreny adjacent al forat del pou, de només 45 centímetres d’ample, per arribar a una profunditat de 32 metres. La intenció és, una vegada arribat al nivell del fons, excavar un túnel perpendicular de diversos metres fins a la cavitat on és el petit.

En les últimes hores han circulat informacions afirmant que el Rayan hauria menjat, però un membre del comitè de seguiment i vigilància del rescat, Abdelhadi Tamrani, va negar aquesta circumstància en declaracions als mitjans.

«El Rayan no ha menjat, però hi ha esperança que segueixi viu», va dir l’especialista, que va indicar que l’operació és molt dificultosa i que «el risc d’ensorrament és present en tot moment», no només sobre el nen, sinó també sobre els membres de l’equip de rescat.

Un equip mèdic ha sigut desplegat al lloc de l’accident per «fer els exàmens inicials i les intervencions de reanimació del nen una vegada rescatat», va afegir MAP. També hi ha un helicòpter de la gendarmeria a punt per a la seva evacuació a un hospital pròxim.

Els socorristes estan sent assessorats per un equip de topògrafs al lloc.

Tercera nit

El petit Rayan va caure accidentalment dimarts a la nit al pou sec de 32 metres de profunditat, estret i de difícil accés, excavat als voltants de casa seva en un poblet pròxim a la localitat de Bab Berred, al nord del Marroc.

«En un moment d’inatenció, el petit va caure al pou que estava preparant. No vaig poder aclucar l’ull en tota la nit», va declarar el pare del Rayan al portal d’informació local Le360.

«El Rayan és molt estimat aquí al poble, no només a casa. El trobo a faltar, ja fa tres nits», va dir a AFP la seva àvia Laaziza.

Segons l’agència de notícies MAP, els rescatadors van poder subministrar al nen «aigua i oxigen a través de tubs».

«El salvament del nen s’acosta [...] Els nostres cors estan amb la família i resem a Déu perquè torni a retrobar-se amb els seus familiars el més aviat possible», va declarar el portaveu de l’Executiu, Mustapha Baitas, després d’un consell de Govern.

Profunda emoció

La situació del menor ha despertat una profunda emoció al país i ha donat lloc a mostres de solidaritat a les xarxes socials.

Notícies relacionades

L’etiqueta #salveuelrayan (en àrab) figurava entre les principals tendències de Twitter dijous a la tarda.

El futbolista marroquí del París Saint-Germain Achraf Hakimi va compartir a Instagram una il·lustració amb les emoticones d’un cor partit i dues mans juntes, en senyal d’oració. I el jugador de futbol algerià Riyad Mahrez, del Manchester City, va compartir a Facebook una foto del Rayan amb l’etiqueta #StayStrong («sigues fort»).

Temes:

Marroc Rescats