Fa més de 40 hores

Vídeo | Rescat contrarellotge del Rayan, un nen de 5 anys que va caure a un pou al Marroc

Vídeo | Rescat contrarellotge del Rayan, un nen de 5 anys que va caure a un pou al Marroc

CAPTURA VIDEO TWITTER LE360

2
Es llegeix en minuts
El Periódico
EFE

Carrera contrarellotge per rescatar el Rayan, un nen de 5 anys que va caure en un pou de 32 metres de profunditat en una localitat del nord del Marroc i que, segons mostren les càmeres introduïdes a la cavitat, seguiria encara amb vida. Tres màquines treballen per accedir al lloc on es troba el nen.

El succés va tenir lloc dimarts a la localitat d’Ighran, 70 quilòmetres a l’est de Chaouen, quan el nen va caure al pou, una cavitat pròxima a la vivenda familiar, que tenia aigua però ara està sec i és molt estret, en què cap amb prou feines una persona prima. Les tasques han continuat tota la nit i durant aquest dijous al matí, sense que de moment s’hagi pogut accedir a la cavitat on es troba.

En vídeos del rescat difosos pel diari digital ‘Le360’ es pot veure militars, policies i efectius de protecció civil, així com nombrosos veïns, al costat del lloc on les màquines excavadores fan el seu treball per intentar arribar al petit.

Fonts de les autoritats locals van dir a EFE que s’ha excavat a més de 19 metres de profunditat fins aquest matí en unes tasques en què participen efectius de la Protecció Civil, Forces Auxiliars, Gendarmeria Reial, amb la supervisió de les autoritats locals.

Les mateixes fonts van afegir que les autoritats van mobilitzar cinc maquinàries que estan excavant de forma paral·lela al pou per arribar a la seva profunditat i, des d’allà, accedir al seu fons per rescatar el petit Rayan, que fa més de 40 hores que està allà. Oxigen a través d’un tub

que fa més de 40 hores que està allà. Oxigen a través d’un tubAlhora, van afegir que els efectius marroquins van introduir des del principi oxigen i aigua amb sucre a través d’un tub al lloc on el Rayan està encallat per mantenir-lo amb vida.

Testimonis presents al lloc, ubicat al costat de la vivenda familiar al poblat d’Ighran, a uns 70 quilòmetres a l’est de Chauen, van indicar aquest matí a EFE que «el nen continua viu».

Un voluntari va intentar ahir a la nit baixar al pou sostingut per una corda però es va encallar al camí, ja que es tracta d’una cavitat molt estreta que acollia aigua però que ara està seca.

Aquest succés està aixecant molta expectació al Marroc, on les xarxes socials s’han omplert de fotos, missatges de solidaritat i ‘hashtags’ de «Salveu el Rayan».

Notícies relacionades

També, amb imatges i missatges de solidaritat amb la família del nen. Els seus pares han estat tota la nit al lloc esperant notícies del seu fill i desenes de veïns també hi han anat, segons es pot observar als vídeos en directe des del lloc dels fets.

El succés recorda el cas del Julen, el nen de 2 anys que va morir després de caure en un pou de Totalán (Màlaga) el 13 de gener del 2019.

Temes:

Marroc Rescats