Immigració

Recuperen les restes d’una menor migrant al riu entre Mèxic i els EUA

  • La víctima, possiblement veneçolana, intentava arribar al país nord-americà a través de les aigües del riu Bravo

Recuperen les restes d’una menor migrant al riu entre Mèxic i els EUA

EFE/Instituto Nacional de Migración de México

1
Es llegeix en minuts
EFE

El cos d’una estrangera menor d’edat, probablement de nacionalitat veneçolana, va ser recuperat en aigües del riu Bravo, que divideix Mèxic i els Estats Units, va informar aquest dimarts el mexicà Institut Nacional de Migració (INM). La menor va intentar travessar el riu cap als Estats Units a través del municipi mexicà de Ciudad Acuña, a l’estat de Coahuila (nord).

En un comunicat, l’INM va dir que agents del Grup Beta –unitat de l’Institut especialitzada a oferir orientació i assistència a migrants– van recuperar el cos de la menor minuts abans de les 10.00 hores locals (16.00 GMT). Prèviament, agents de la Patrulla Fronterera dels Estats Units van donar avís a les autoritats mexicanes «sobre una nena desapareguda en aquest perímetre de riu entre les dues nacions, i que portava una jaqueta vermella, pantalons blaus texans i mitges blanques». Després de l’avís, agents del Grup Beta Ciudad Acuña es van dirigir en un aerobot al lloc assenyalat, on va ser localitzada la menor d’edat sense signes vitals i va ser traslladada a la riba, ja en territori mexicà. Fins al lloc van arribar agents de Serveis Pericials, del Servei Medicoforense i de l’Agència d’Investigació Criminal de la Fiscalia de l’Estat de Coahuila per prendre coneixement del cas i iniciar les indagatòries corresponents.

Notícies relacionades

L’INM va lamentar la mort de la menor i va ratificar el seu compromís per salvaguardar les persones en context de mobilitat, sens detriment de la seva condició social, econòmica o política, i amb especial atenció als qui formen part dels grups vulnerables, com nenes, nens i adolescents

La regió viu un flux migratori rècord cap als Estats Units, la seva Oficina de Duanes i Protecció Fronterera va detectar més d’1,7 milions d’indocumentats a la frontera amb Mèxic l’any fiscal 2021, que va acabar el 30 de setembre, mentre que Mèxic va interceptar més de 252.000 migrants indocumentats de gener a novembre i en va deportar més de 100.000 en el mateix període, d’acord amb la Unitat de Política Migratòria de la Secretaria de Governació del país. La Comissió Mexicana d’Ajuda a Refugiats va rebre un rècord de 131.488 sol·licituds de refugi el 2021.