Sud-est Asiàtic

Indonèsia aprova la construcció de la nova capital, Nusantara, a l’illa de Borneo

  • L’actual capital, Jakarta, es troba un 40% per sota del nivell del mar i cada any s’enfonsa més de set centímetres

Indonèsia aprova la construcció de la nova capital, Nusantara, a l’illa de Borneo
1
Es llegeix en minuts
EFE

 El Parlament indonesi ha aprovat aquest dimarts una llei que dona llum verda al trasllat de la capital administrativa des de Jakarta a una nova ciutat que serà construïda des de zero a l’illa de Borneo i tindrà el nom de Nusantara, van indicar fonts oficials. La ministra de Finances, Sri Muyani, va afirmar que la llei estipula com serà el desenvolupament d’aquesta nova ciutat, amb un primer període fins al 2024 en què la construcció es beneficiarà de fons dedicats a la recuperació econòmica després de la pandèmia.

Notícies relacionades

El ministre de Planificació del Desenvolupament Nacional, Suharso Monoarfa, va confirmar dilluns que el president del país, Joko Widodo, ha decidit que la nova capital es digui Nusantara, traduït com a arxipèlag, una paraula amb què els indonesis es refereixen habitualment a tot el país. La construcció havia d’haver començat a finals del 2020, però es va posposar per la pandèmia, ja que Indonèsia ha sigut el país més castigat del Sud-est Asiàtic, amb més de 4,2 milions de casos i 144.000 morts.

El trasllat de la capital ha sigut un projecte recurrent dels governs successius des de mitjans del segle passat, quan es va proposar l’urbs de Palangkaraya, situada a l’illa de Borneo, com a ciutat principal. Jakarta, que es troba en un 40% per sota del nivell del mar, s’enfonsa prop de 7,5 centímetres de mitjana a l’any, segons les últimes estimacions oficials, encara que s’han construït diversos dics de contenció per mirar de frenar l’avenç del mar. La capital actual, situada al nord-oest de Java, té una població de més de deu milions de persones.

Temes:

Indonèsia