Compareixença

Johnson demana perdó per assistir a una festa en ple confinament

  • El primer ministre britànic assegura que entén la fúria que senten els ciutadans, però afirma que només va estar 25 minuts conversant amb la resta d’assistents

Johnson demana perdó per assistir a una festa en ple confinament

REUTERS TV

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha demanat perdó per haver assistit a una altra festa a Downing Street durant el confinament per la pandèmia de covid-19, el maig del 2020, i ha assegurat que entén la fúria que aquesta revelació ha causat entre els ciutadans.

«Vull disculpar-me. Sé que milions de persones en aquest país han fet sacrificis extraordinaris durant els últims 18 mesos. Sé per l’angoixa que han passat, incapaços de poder vetllar els seus familiars morts, incapaços de viure les seves vides com volien o fer les coses que volien», ha afirmat al Parlament.

A la festa en qüestió van assistir unes 40 persones, entre elles Johnson i avui la seva dona, Carrie. En aquell moment a Anglaterra només estava permès reunir-se amb una única persona no convivent, a l’aire lliure i respectant una distància de dos metres.

Penedit

«Sé la ira que senten cap a mi i el Govern que dirigeixo quan pensen que les persones que fan les regles no les estan seguint a Downing Street», ha afegit Johnson, mentre ha assegurat que es penedeix d’aquesta acció i que va pensar que es tractava d’una reunió de feina.

Notícies relacionades

«Vaig anar al jardí el 20 de maig del 2020 per donar les gràcies al personal i vaig tornar a la meva oficina per continuar treballant 25 minuts més tard (...). En retrospectiva, hauria d’haver dit que tots tornessin dintre», ha destacat.

Els diputats de l’oposició han demanat la renúncia de Johnson i alguns dins el seu propi partit, el conservador, han dit que hauria de renunciar si es descobreix que ha violat les lleis estrictes que el seu Govern va introduir per prevenir la propagació del virus.