Sisme

Un terratrèmol fa caure un petit tram de la Gran Muralla Xinesa

  • Una secció d’uns dos metres de llarg s’ha ensorrat després de la tremolor, de magnitud 6,9

Un terratrèmol fa caure un petit tram de la Gran Muralla Xinesa
1
Es llegeix en minuts
EFE

Una secció de dos metres de la Gran Muralla Xinesa es va desplomar com a conseqüència del terratrèmol de 6,9 graus en l’escala oberta de Richter que va sacsejar el nord-oest del país dissabte passat, han informat avui mitjans oficials. El tram enderrocat data de la Dinastia Ming (1368-1644) i es troba a la província de Gansu, a 114 quilòmetres del lloc on es va situar l’epicentre de la tremolor, recull el diari estatal ‘Global Times’. La zona ha sigut assegurada provisionalment i ja han començat les tasques de reconstrucció i restauració, afegeix el mitjà.

Notícies relacionades

La tremolor que va fer col·lapsar una porció del monument més emblemàtic de la Xina es va produir dissabte passat a les 01.45 hora local (17.45 GMT de divendres) en una zona de «població dispersa» de la remota província de Qinghai, que amb una mica menys de 6 milions d’habitants és una de les menys poblades del país. A part del col·lapse de la muralla, l’ensorrament d’estables i danys a més de 200 vivendes, el sisme no va provocar importants pèrdues materials ni tampoc víctimes mortals. Un total de nou persones van resultar ferides, vuit de les quals havien sigut ja donades d’alta l’endemà, i 65 més van ser ressituades temporalment.

La Gran Muralla, patrimoni mundial de la Unesco des del 1987, està formada pel que en origen eren nombrosos trams inconnexos construïts pels petits estats per defensar-se de les invasions provinents del nord. Va ser l’autoproclamat primer emperador de la Xina, Qin Shi (221-210 aC) qui va decidir unir-los, connectant un tram de milers de quilòmetres que van impedir a les hordes mongols d’arquers a cavall un fàcil accés a l’imperi.