Tragèdia a Nova York

Un incendi al Bronx deixa 19 morts, entre els quals 9 nens

  • Més de 200 efectius del Departament de Bombers van participar en les tasques d’extinció del foc en un bloc de 19 pisos de Nova York

Un incendi al Bronx deixa 19 morts, entre els quals 9 nens

REUTERS/Lloyd Mitchell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dinou persones, entre les quals nou nens, han mort aquest diumenge a Nova York a causa d’un incendi originat en un edifici de vivendes del districte novaiorquès del Bronx. Hi ha nombrosos ferits, alguns de gravetat, van informar les autoritats. «Esperem que hi hagi nombroses morts, però encara no ho sabem», ha declarat Daniel A. Nigro, cap del Departament de Bombers. Moltes persones van quedar atrapades al seu apartament.

Els equips que van entrar a l’edifici van trobar víctimes «a tots els pisos» i les van treure, moltes patien una «aturada cardíaca i respiratòria», va assenyalar.

Un total de 63 persones van resultar ferides. Les 32 amb lesions potencialment mortals van ser traslladades a cinc hospitals del Bronx. Aproximadament 200 bombers van lluitar contra l’incendi, van dir les autoritats.

El foc va començar al tercer pis d’un edifici de 19 plantes per causes encara desconegudes, segons el Departament de Bombers de la ciutat (FDNY).

Notícies relacionades

Les flames no es van estendre a altres vivendes però el fum es va estendre per tot l’edifici. Multitud de persones, inclosos nens van ser atesos pels equips d’emergències.

«Els números són horribles», ha assenyalat l’alcalde Eric Adams en una roda de premsa aquest diumenge, segons recull el diari ‘The New York Times’. L’incendi va començar poc abans de les 11 del matí en un apartament dúplex del segon i tercer pis de l’edifici, a l’East 181st Street. Els efectius per apagar el foc van arribar en tres minuts. Aleshores el fum ja s’estenia per tot l’edifici i arribava fins a l’últim pis.