La lluita contra la pandèmia

Pequín destitueix dos alts càrrecs de Xian després del brot de covid-19

Pequín destitueix dos alts càrrecs de Xian després del brot de covid-19
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats de la Xina han cessat dos alts càrrecs de la ciutat de Xian per la gestió del brot de coronavirus registrat a la regió i amb l’objectiu d’«enfortir» la lluita contra la pandèmia. L’anunci del cessament ha tingut lloc coincidint amb el descens en el nombre de contagis de covid-19.

Xian, al nord de la Xina i coneguda pels seus Guerrers de Terracota, s’ha convertit en l’últim epicentre del coronavirus al gegant asiàtic, cosa que va portar el Govern a confinar els seus 13 milions d’habitants.

La ciutat ha reportat aquest dilluns 90 casos nous de covid-19, per sota dels 122 d’un dia abans. Des del 9 de desembre ha registrat més de 1.600 contagis del virus.

«Hem entrat en un estat general d’atac», ha declarat el dirigent provincial Liu Guozhong, segons un comunicat oficial. «Hem de netejar de coronavirus la societat al més aviat possible», ha afegit.

Falta de «rigor»

Les autoritats de Xian van anunciar el diumenge que dos càrrecs del Partit Comunista (PC) del districte de Yanta van ser destituïts dels seus llocs, segons la premsa local, per «enfortir el treball de prevenció i control de la pandèmia».

L’òrgan disciplinari del PC va anunciar a finals de desembre que desenes de funcionaris van ser castigats a tot el país per «insuficient rigor al prevenir i controlar el brot». A la regió de Xian van ser sancionades 26 persones i quatre organitzacions.

Pequín ha seguit una política de «zero covid», amb severes restriccions frontereres i confinaments focalitzats des que va aparèixer el virus, però l’estratègia ha sigut qüestionada amb la proliferació de brots recents.

Notícies relacionades

Ciutadans de Xian han denunciat a mitjans locals que han tingut dificultats per comprar aliments, malgrat que les autoritats xineses insisteixen que treballen per assegurar el proveïment.

La Xina ha reportat nivells baixos de contagi en comparació amb altres països, però els últims dies ha registrat nivells que el país no havia vist des del març del 2020. L’augment es dona en un moment que Pequín es prepara per als Jocs Olímpics d’Hivern el pròxim mes de febrer.

Temes:

Xina Coronavirus