Temor del virus

Apple tanca al públic les seves botigues a Nova York davant l’alça de casos de covid

  • La mesura afecta, entre d’altres, els freqüentats establiments de la Cinquena Avinguda, la Grand Central, SoHo i el World Trade Center

Botiga Apple de Nova York.

Botiga Apple de Nova York. / REUTERS / CARLO ALLEGRI

1
Es llegeix en minuts
EFE

El gegant tecnològic Apple va anunciar dilluns que les seves botigues a Nova York estaran temporalment tancades al públic a causa de l’augment dels casos de covid-19, tot i que sí que atendran els clients que passin a recollir els productes adquirits en línia.

La mesura afecta, entre d’altres, els freqüentats establiments de la Cinquena Avinguda, Grand Central, SoHo i el World Trade Center, van indicar mitjans locals citant la companyia, amb seu a Cupertino (Califòrnia).

Tampoc rebran compradors físicament altres punts de venda als cinc comtats de Nova York, segons aquestes versions.

«Monitorem regularment les condicions i ajustarem les nostres mesures de salut i els serveis de la botiga per recolzar el benestar dels clients i treballadors», va assenyalar la companyia en un comunicat difós per la cadena nord-americana CNN.

A més, va indicar que continuen compromesos amb un «enfocament integral» per als seus equips que combina la realització de proves periòdiques, l’ús de la mascareta tant per part dels empleats com dels clients, neteja profunda i llicència per malaltia pagada.

La cadena CNBC va indicar que Apple ja havia tancat temporalment fa uns dies botigues a Miami i Annapolis (Maryland) i al Canadà arran del repunt de les infeccions. La decisió va afectar també els locals a Geòrgia, Texas i New Hampshire, va apuntar el diari ‘The New York Post’.

Notícies relacionades

La decisió es produeix en moments en què els casos de covid-19 han augmentat als Estats Units davant l’avenç de la variant òmicron.

En l’última setmana (del 19 al 26 de desembre) es va registrar una mitjana de 203.000 casos per dia, un nivell que no s’havia vist des del 19 de gener de l’any passat, segons dades del diari ‘The Washington Post’.