Sisena onada de pandèmia

Òmicron obliga a cancel·lar milers de vols a tot el món

  • Almenys 3.500 es van anul·lar el cap de setmana passat coincidint amb la celebració de les festes de Nadal

Òmicron obliga a cancel·lar milers de vols a tot el món
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

L’expansió de la variant òmicron del coronavirus, menys mortal però més contagiosa, ha forçat la cancel·lació de milers de vols en tot el món durant els últims dies, marcats per unes festes en què molta gent s’ha hagut de confinar.

Almenys 2.215 vols previstos per a aquest dilluns han sigut cancel·lats, dels quals 700 eren als Estats Units. Fins a 4.524 s’han vist afectats per retards. Aquest cap de setmana passat la xifra ascendeix a 3.500 vols cancel·lats, segons FlightAware, que documenta el trànsit aeri.

L’anul·lació d’aquests viatges es deu en alguns casos a problemes meteorològics o mecànics, però aquest cop ha sigut perquè el personal d’aviació s’ha contagiat d’aquesta nova variant del covid-19.

Notícies relacionades

El trànsit aeri s’ha incrementat considerablement respecte a l’any passat. El 24 i 25 de desembre almenys quatre milions de persones van passar pels detectors de metalls als Estats Units. Ahir, dia 26, es van cancel·lar 6.794 vols a escala mundial. Les aerolínies amb més vols cancel·lats han sigut la xinesa Beijing Air (66%) i la nord-americana Horizon (38%).

L’impacte dels contagis també podria acabar afectant els vols programats per als pròximes dies, tant abans com després de Cap d’Any.