Pluges

37 morts i 10 persones en parador desconegut després de les inundacions a Malàisia

  • Les abundants precipitacions d’una setmana enrere continuen afectant àmplies zones del país asiàtic

37 morts i 10 persones en parador desconegut després de les inundacions a Malàisia

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys 37 persones han mort i 10 es mantenen desaparegudes en les pitjors inundacions en un segle que ha viscut Malàisia, segons van informar aquest dijous les autoritats. La Policia va indicar que més de 68.000 es mantenen evacuades als centres habilitats per les autoritats, recull l’agència pública Bernama, una setmana després de les abundants pluges que van afectar set regions del país asiàtic, incloent-hi Kuala Lumpur.

El nivell de les aigües continua en descens des de les fortes precipitacions registrades, principalment entre divendres i dissabte, fet que permet a les autoritats un millor accés a les zones més devastades i recuperar els cadàvers de les víctimes. No obstant, encara hi ha 23 localitzacions amb «un nivell d’aigua alarmant», moltes a prop del curs de rius, ha assenyalat avui l’Inspector General de la Policia, Acryl Sani Abdullah Sani. «Les agències rellevants han dit que l’aigua gairebé s’està desbordant [els rius] i que hi podria haver una possibilitat de més inundacions en els pròxims dies», va afegir el policia, recull Bernama.

Notícies relacionades

Segons els oficials encara part de l’estat de Pahang, al sud del país, es troba amb algunes vies d’accés tallades; mentre que l’estat de Selangor, també la part meridional de la Península de Malàisia, és un altre dels més afectats pel desastre climàtic. Les fortes pluges han sigut descrites com les pitjors en els últims 100 anys, tot i que es tem que es repeteixin en el futur a causa del canvi climàtic. El primer ministre malaisi, Ismail Sabri Yaakob, va anunciar diumenge 23 milions de dòlars (uns 21 milions d’euros) en ajudes per a la reparació de llars i infraestructures malmeses per les crescudes.

Malàisia té dues estacions plujoses: una de causada pel monsó del sud-oest (maig-setembre) i una altra pel monsó del nord-est (octubre-març), la més severa i que afecta en general la part oriental de la península de Malaca i Borneo.

Temes:

Inundacions