Trobades en qüestió

Surt a la llum una foto de Johnson i altres persones bevent vi durant el confinament

Surt a la llum una foto de Johnson i altres persones bevent vi durant el confinament

HENRY NICHOLLS

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El primer ministre britànic, Boris Johnson, és aquest dilluns centre de noves crítiques al sortir a la llum una foto en la qual apareix amb la seva dona, Carrie Johnson, i diversos membres del seu personal als jardins de Downing Street bevent vi el maig del 2020 en ple confinament per la covid.

El diari ‘The Guardian’ publica en portada una instantània en què es veu el cap del Govern assegut al costat de la seva dona i dues persones més al voltant d’una taula on hi ha copes i una ampolla de vi, així com una taula de formatges.

A la mateixa foto també es veu una altra taula amb quatre membres més del personal de la residència oficial de Downing Street i, a la distància, més persones conversant amb copes a la mà, en moments en què s’exigia als ciutadans mantenir la distància social de dos metres i només dues persones podien veure’s a l’exterior.

Fonts del despatx de Johnson han insistit que es va tractar d’una reunió de feina, tot i que aquesta instantània afegeix més polèmica sobre l’entorn del primer ministre, després de revelar-se les últimes setmanes que hi va haver una festa nadalenca a la residència oficial fa un any mentre hi havia fortes restriccions per la covid.

Revés a les urnes

La número dos del Partit Laborista (oposició), Angela Rayner, va assenyalar aquest dilluns que aquesta foto deixa clar que el primer ministre «mostra de manera consistent que no té consideració per les regles que aplica per a la resta» de ciutadans.

Fa setmanes que Johnson acumula crisis, com la polèmica sobre una festa i el seu intent d’alterar regles parlamentàries per evitar que l’exdiputat Owen Paterson pogués ser sancionat per haver utilitzat la seva posició per actuar a través de ministeris en favor d’una empresa per a la qual treballava.

Notícies relacionades

El dur revés per a Johnson va tenir lloc dimarts passat a la Cambra dels Comuns, després que gairebé 100 diputats conservadors desafiessin la seva autoritat al votar en contra de la introducció dels certificats covid per entrar en grans esdeveniments a Anglaterra.

Dos dies després, els conservadors perdien l’escó anglès de North Shrophsire en una elecció convocada per la dimissió de Paterson. Els liberaldemòcrates van aconseguir aquest escó.