Crisi sanitària global

Bachelet: «En cap cas s’ha de vacunar la gent per la força»

La comissionada de l’ONU per als Drets Humans deixa la porta oberta a les multes, però mai a l’obligatorietat

Geneva (Switzerland)  09 12 2020 - Michelle Bachelet  UN High Commissioner for Human Rights  speaks about the Reflections on 2020 and looking ahead to 2021  during a press conference at the European headquarters of the United Nations in Geneva  Switzerland  09 December 2020  Michelle Bachelet speaks on the eve of Human Rights Day on the need to recover better and stand up for human rights  (Suiza  Ginebra) EFE EPA MARTIAL TREZZINI

Geneva (Switzerland) 09 12 2020 - Michelle Bachelet UN High Commissioner for Human Rights speaks about the Reflections on 2020 and looking ahead to 2021 during a press conference at the European headquarters of the United Nations in Geneva Switzerland 09 December 2020 Michelle Bachelet speaks on the eve of Human Rights Day on the need to recover better and stand up for human rights (Suiza Ginebra) EFE EPA MARTIAL TREZZINI / MARTIAL TREZZINI

1
Es llegeix en minuts

La vacunació ha de respectar sempre els drets humans i la vacunació forçosa mai és acceptable, ha advertit dimecres l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans. «En cap cas s’ha de vacunar la gent per la força, tot i que la negativa d’una persona a complir l’obligació de vacunació pugui tenir conseqüències legals, com una multa adequada», ha dit la comissionada Michelle Bachelet en un missatge en vídeo.

Notícies relacionades

La irrupció de la variant òmicron ha afegit un element més de preocupació a una situació epidemiològica molt complicada a Europa a causa del repunt de casos de Covid, que ha fet que els governs europeus imposin noves restriccions, inclosa la prohibició de vols amb set països del sud de l’Àfrica. Davant d’aquest panorama, la Comissió Europea ha reclamat als estats membres que redoblin la vigilància davant la nova variant amb revisions diàries de les restriccions de viatge i amb una urgent accelerada en les campanyes de vacunació i l’administració de la dosi de reforç a tots els adults. Segons Ursula von der Leyen, en aquestes circumstàncies és «comprensible» obrir el debat sobre la vacunació obligatòria.

Països com Àustria i Alemanya ja han pres la decisió de fer-la obligatòria davant les resistències de part de la societat a la vacuna . «Cal debatre la qüestió de la vacunació i portar a terme el debat sobre la vacunació obligatòria a Europa», ha respost Von der Leyen sobre el tema.