Crisi sanitària global

El Regne Unit demana a tots els viatgers un test negatiu de Covid-19, fins i tot als que tenen la pauta completa

La setmana passada, el Govern britànic ja va tornar a fer obligatòria la mascareta en alguns espais públics, com les botigues i els mitjans de transport,

El Regne Unit demana a tots els viatgers un test negatiu de Covid-19, fins i tot als que tenen la pauta completa

NEIL HALL (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

El Regne Unit demana a tots els viatgers que arribin a Anglaterra a partir d’avui un test negatiu de Covid-19, fins i tot si tens la pauta completa de vacunació, un enduriment de les restriccions que les autoritats justifiquen per l’expansió de la variant òmicron.

La mesura, que estableix un termini màxim de 48 hores abans del viatge per a la realització de la prova, afectarà totes les persones majors de 12 anys, independentment que hagin completat la pauta de vacunació contra la Covid-19 o no.

El Govern britànic va anunciar aquest dissabte que reintroduirà l’obligació de sotmetre’s a un test de coronavirus abans de viatjar a Anglaterra per a totes les persones, incloses les que tinguin la pauta de vacunació completa. El ministre de Sanitat, Sajid Javid, va assenyalar a Twitter que la mesura es pren per mirar d’«alentir la incursió de la variant òmicron» de la Covid-19. La mesura entrarà en vigor a les 04.00 hores de dimarts 7 de desembre.

La setmana passada, Anglaterra ja va tornar a fer obligatòria la mascareta en alguns espais públics, com les botigues i els mitjans de transport, i va començar a tornar a exigir un test PCR als dos dies de l’arribada a tots els viatgers.

L’Executiu, que havia eliminat els tests previs al viatge a principis d’octubre, també afegirà a partir de dimarts que ve de matinada a la seva llista vermella de destinacions Nigèria, que s’afegeix en aquesta categoria a Sud-àfrica i cinc territoris del seu entorn.

«Els últims dies hem detectat un creixent nombre de casos (d’òmicron) lligats a viatges des de Nigèria», va afirmar Javid, que va assenyalar que fins ara hi ha constància de 27 casos a Anglaterra lligats al país africà, «el segon després de Sud-àfrica en termes de vincles amb l’òmicron».

Mesures temporals

Javid va assegurar que les mesures anunciades avui són «temporals» i espera eliminar-les «tan aviat com sigui possible».

Fins ara s’han confirmat al voltant de 160 casos de la variant òmicron del coronavirus al Regne Unit, que aquest dissabte va comunicar 42.848 noves infeccions en total, després de dos dies consecutius per sobre dels 50.000 contagis. 

Darias apel·la a coordinar a la UE restriccions sense aclarir si Espanya sospesa demanar PCR

D’altra banda, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha apel·lat aquest dimarts a la coordinació entre països de la Unió Europea per consensuar les restriccions per coronavirus sense aclarir si Espanya és partidària d’exigir una PCR negativa o imposar altres mesures als europeus vacunats que viatgin al seu territori, com ja estan fent socis com Portugal.

Notícies relacionades

«Qualsevol acció a escala europea ha de ser coordinada a la Unió Europea, Espanya portarà a terme el que dins del si de la Unió Europea es decideixi», ha indicat la ministra a preguntes dels periodistes a la seva arribada a la reunió de ministres de Salut europeus que se celebra a Brussel·les.

Amb la introducció del certificat Covid de la UE el juliol passat, els Vint-i-set van consensuar que aquest document permetria als europeus desplaçar-se sense restriccions addicionals dins de l’espai sense fronteres Schengen.