El motor d’Europa

Socialdemòcrates, verds i liberals anuncien avui el seu pacte de Govern a Alemanya

Olaf Scholz (SPD) substituirà la conservadora Angela Merkel després de 16 anys al poder

Socialdemòcrates, verds i liberals anuncien avui el seu pacte de Govern a Alemanya

TOBIAS SCHWARZ

1
Es llegeix en minuts
Andreu Jerez
Andreu Jerez

Periodista

ver +

Socialdemòcrates de l’SPD, Verds i partit liberal FDP. Són els tres partits polítics que avui tenen previst presentar un acord per formar una coalició de Govern de centreesquerra a Alemanya, donant pas a una nova era després de 16 anys de mandat de la cancellera conservadora Angela Merkel. Les portes de la cancelleria estan ara obertes de bat a bat per al socialdemòcrata Olaf Scholz que hauria de ser investit canceller a principis de desembre pel Bundestag.

Gairebé dos mesos després que les eleccions parlamentàries marquessin una debacle històrica per al bàndol conservador de la cancellera, els socialdemòcrates de l’SPD es preparen per agafar les regnes del poder en una aliança sense precedents amb els Verds i el partit liberal FDP.

Els tres partits presentaran el seu «contracte» de Govern –detallant el seu programa i negociat durant diverses setmanes– a Berlín, segons van anunciar en un comunicat, encapçalat per Olaf Scholz.

Intenses negociacions

Notícies relacionades

L’acord de coalició sobre un programa de govern s’ha forjat després d’intenses negociacions. La seva ràpida conclusió hauria de tranquil·litzar altres països europeus, preocupats després de les eleccions parlamentàries per la possibilitat que Alemanya es quedi sense un veritable capità a bord en un moment en què la pandèmia de Covid va a l’alça.

La UE també s’enfronta a una nova i important crisi a les seves portes amb l’afluència de milers de sirians i iraquians orquestrada per Bielorússia a la frontera amb Polònia.

Temes:

Govern Alemanya