Investigació oberta

L’explosió en un taxi de Liverpool va ser un atemptat terrorista

  • Les forces de seguretat han detingut quatre persones i registrats diversos domicilis

  • El Ministeri d’Interior va elevar dilluns el nivell nacional d’alerta terrorista de «substancial» a «greu»

L’explosió en un taxi de Liverpool va ser un atemptat terrorista

PHILE NOBLE / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +
EFE

L’explosió d’un cotxe diumenge davant un hospital a la ciutat anglesa de Liverpool s’està investigat com «un atemptat terrorista», segons va confirmar la policia britànica. Els serveis de seguretat de l’MI5 s’han fet càrrec del cas, en el qual ja han sigut detinguts quatre homes i registrats diversos domicilis. El Ministeri d’Interior va elevar dilluns el nivell nacional d’alerta terrorista de «substancial» a «greu». «La decisió s’ha pres perquè l’ocorregut ahir és el segon incident d’aquest tipus en un mes», va explicar la ministra, Priti Patel, al·ludint a l’assassinat a punyalades del diputat conservador, David Amess, el 15 d’octubre passat en mans d’un britànic d’origen somali.

 Els investigadors consideren que l’autor de l’atac davant l’Hospital de Dones de Liverpool va ser el passatger d’un taxi que estava manejant un artefacte explosiu «improvisat» construït per ell mateix. L’individu la identitat del qual diu conèixer la policia va morir a l’acte. El conductor del taxi, David Perry, que va patir ferides lleus, va aconseguir escapar i bloquejar les portes del vehicle, cosa que, segons l’alcaldessa de la ciutat, Joanne Anderson, va poder «evitar una terrible tragèdia a l’hospital».

Catedral anglicana

L’hora de l’explosió, just abans de les onze del matí, va coincidir amb l’inici a la catedral anglicana de la commemoració anual en honor als caiguts en conflictes bèl·lics. En la celebració participaven prop de 2.000 persones i les sospites apunten que potser aquest fos l’objectiu de l’atemptat, si bé de moment no hi ha proves d’aquesta vinculació.  «No podem establir encara cap connexió en aquest sentit, però aquesta és clarament la línia d’investigació que estem seguint», va assenyalar el comissari Russ Jackson, de la Unitat Antiterrorista del Nord-Oest de la Policia Metropolitana.

Notícies relacionades

  

 

Temes:

Terrorisme