El doble que la setmana passada

El coronavirus bat rècords i es dispara a Alemanya, amb la vacunació estancada

El coronavirus bat rècords i es dispara a Alemanya, amb la vacunació estancada

EFE / FRIEDEMANN VOGEL

2
Es llegeix en minuts
Andreu Jerez
Andreu Jerez

Periodista

ver +

Aquest dimarts la incidència setmanal de coronavirus a Alemanya es va situar en 213,7 contagis per 100.000 habitants, el nivell més alt des que va començar la pandèmia i el doble de la setmana passada, amb la campanya de vacunació estancada i en mig de discussions sobre possibles sortides a la crisi.

Segons les últimes dades de l’Institut Robert Koch (RKI) de virologia en les últimes 24 hores es van registrar 21.932 contagis, més del doble que dimarts de la setmana anterior.

El nombre de morts també es va duplicar respecte a la setmana anterior i va arribar als 169. La pressió hospitalària també ha crescut.

Un 67,1% de la població ha rebut la pauta completa de la vacuna i un 69,7 per cent almenys la primera dosi.

Discrepàncies sobre les mesures

Segons una enquesta de la revista ‘Der Spiegel’ un 42% dels alemanys consideren que les mesures actuals per fer front a la pandèmia són insuficients mentre que el 27% les considera exagerades i un 31% les veu adequades.

Un dels temes que més es discuteixen és el de la recerca de camins per augmentar la pressió sobre els qui es neguen a vacunar-se.

D’altra banda, la Comissió Permanent de Vacunació encara no ha recomanat que els nens menors de 12 anys siguin vacunats i no s’espera que això passi abans de mitjans de desembre.

Proves gratuïtes

El Partit Socialdemòcrata (SPD), Els Verds i el Partit Liberal (FDP) –que negocien un acord de coalició per rellevar l’actual Govern en funcions d’Angela Merkel– han elaborat un projecte de llei que, entre altres mesures, faria possible la tornada als tests gratuïts.

L’eliminació dels tests gratuïts es va fer amb l’esperança que això portés gent a vacunar-se per poder entrar a restaurants i altres llocs, però la campanya de vacunació continua estancada.

Rècords a Ucraïna i Rússia

Ucraïna, un dels països que registra més morts diàries per coronavirus, només per darrere de Rússia, avui ha notificat un nou rècord de defuncions per la malaltia infecciosa, amb 833 pacients morts en l’última jornada. També Rússia, amb 1.211 en les últimes hores.

Advertència de l’OMS

Preocupació a l’OMS. El director regional de l’OMS per a Europa, Hans Kluge, ha advertit aquest dimarts que el continent afronta un «hivern dur» a causa del repunt de la pandèmia i ha reiterat que la regió està en l’«epicentre» de la pandèmia.

Kluge ha participat aquest matí en la cerimònia científica d’obertura del 44è Congrés Mundial d’Hospitals, que se celebra a Barcelona, juntament amb l’epidemiòleg de l’Hospital Clínic i president del comitè científic del congrés, Antoni Trilla, i el coconseller delegat de Grifols Víctor Grífols Déu.

En la seva intervenció, Kluge ha remarcat que la regió europea de l’OMS –que inclou 53 països d’Europa i Àsia central, entre els quals, Rússia i diverses repúbliques exsoviètiques– va registrar la setmana passada uns dos milions de nous casos i ja acumula prop d’1,5 milions de morts per culpa del virus.

Notícies relacionades

«La nostra regió és l’epicentre de la pandèmia, amb un creixement de la transmissió, les hospitalitzacions i les morts», ha emfatitzat Kluge, després d’advertir que el continent afronta un «hivern dur».

Sobre això, ha fet una crida a intensificar la vacunació a la població en general, però especialment entre el personal sanitari, per «mantenir el virus a ratlla», i ha apuntat que en fins a set països de la regió hi ha menys del 20% dels sanitaris amb la pauta completa.