Més de 8,5 milions d’euros

Els EUA ofereixen una recompensa per informació sobre els cibercriminals de DarkSide

  • Al maig, els delinqüents informàtics van atacar Colonial, una de les principals xarxes d’oleoductes dels Estats Units

Els EUA ofereixen una recompensa per informació sobre els cibercriminals de DarkSide

Efe / Erik S. Lesser

1
Es llegeix en minuts
Reuters

El Departament d’Estat dels EUA ha anunciat aquest dijous una recompensa de fins a 10 milions de dòlars (uns 8,67 milions d’euros) per informació que condueixi a la identificació o ubicació de qualsevol persona clau de DarkSide, un grup de cibercriminals especialitzats en segrestos informàtics que, segons l’FBI, té la seu a Rússia.

L’FBI culpa DarkSide de l’atac a Colonial –una de les principals xarxes d’oleoductes dels Estats Units– del maig passat, que va provocar un tancament de diversos dies que va fer augmentar el preu de la gasolina, compres de pànic i escassetat localitzada de combustible al sud-est dels Estats Units.

Dades a tot el món

El Departament d’Estat també ofereix una recompensa de fins a 5 milions de dòlars (prop de 4,33 milions d’euros) per informació que porti a l’arrest o condemna a qualsevol país de qualsevol persona involucrada en un incident de ‘ransomware’ (segrest de dades) de DarkSide.

Notícies relacionades

«A l’oferir aquesta recompensa, els Estats Units demostren el seu compromís de protegir les víctimes de programari segrestador de tot el món de l’explotació per part de ciberdelinqüents», assegura el Departament d’Estat nord-americà en un comunicat.

Colonial ha assegurat que va pagar als pirates informàtics gairebé 5 milions de dòlars (prop de 4,33 milions d’euros) en bitcoin per recuperar l’accés als seus sistemes. El Departament de Justícia dels Estats Units va recuperar al juny al voltant de 2,3 milions de dòlars (gairebé 40.000 euros) del rescat.

Temes:

Ciberatacs FBI