Presentació

‘Open Arms ONE’, un barco per al «salvament massiu»

  • Òscar Camps presenta a Borriana (Castelló) la nova embarcació de la seva oenagé, que espera poder utilitzar abans de Nadal

  • L’‘Open Arms ONE’ pot arribar a acollir fins a 1.000 persones en cas de necessitat

‘Open Arms ONE’, un barco per al «salvament massiu»

ANTONIO SEMPERE

1
Es llegeix en minuts

Una nova embarcació per al «salvament massiu». L’oenagé catalana Proactiva Open Arms ha presentat aquest dimecres a Borriana (Castelló) el nou membre de la seva flota, l’‘Open Arms ONE’, amb capacitat per acollir fins a 1.000 persones en cas extrem, tot i que encara haurà d’estar unes quantes setmanes amarrat al port mentre s’ultimen alguns detalls tècnics i es gestiona la tramitació administrativa pertinent perquè pugui sortir a la mar, cosa que arribarà previsiblement abans de Nadal

«Esperem que aquest nou barco no hagi de treballar tant ni tants anys com fins ara, però demanem que la inacció dels estats s’acabi i les administracions comencin a assumir la seva responsabilitat en el salvament de persones», ha destacat el fundador d’Open Arms, Òscar Camps, durant la presentació. Camps també ha volgut mostrar el seu agraïment a Enrique Piñeyro, fundador l’oenagé Solidaire, que ha cedit aquest vaixell construït a Noruega l’any 2000 i que ha exercit tasques polivalents de recolzament a alta mar, fent tasques de salvament marítim i transport de material i equips al mar del Nord. 

Piñeyro va lloar la importància del treball de l’oenagé catalana i va recalcar que «el rescat a alta mar no hauria de ser una decisió, sinó una obligació». «És molt atroç l’oblit sobre el que passa en un dels epicentres culturals del món, que és Europa», va afegir.

Notícies relacionades

En l’acte al port de Borriana hi havia el cantautor Joan Manuel Serrat, «fan» declarat d’Open Arms per la seva tasca humanitària. També ha censurat la «inacció dels estats» i ha defensat: «Qualsevol ésser humà té dret a ser rescatat quan té problemes».

Un barco únic

L’advocat especialitzat en dret marítim, Jaime Larrucea, ha destacat les característiques punteres de l’embarcació. «Està preparat per aquesta tasca, és un barco únic a tot l’Estat, dotat de l’última tecnologia de rescat i resposta immediata». Pot acollir 300 persones còmodament, però en cas de necessitat en podria allotjar fins a un miler gràcies a les seves dimensions. Disposa d’una coberta de 353 metres quadrats on pot aterrar un helicòpter en cas d’emergència i evacuació. Portarà a bord quatre llanxes semirígides, un hospital amb 26 llits i una sala d’espera.