Temporada de pluges

El corrent d’un riu arrossega tres menors a Guatemala

  • Els Bombers Voluntaris van rescatar amb vida un d’ells i encara es busquen els altres dos

El corrent d’un riu arrossega tres menors a Guatemala

Archivo

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un riu del sud de Guatemala va arrossegar aquest dijous tres de menors d’edat, una nena i dos nens, uns dels quals va ser rescatat amb vida pel Cos de Bombers Voluntaris del país centreamericà. Els menors jugaven en un gorg del riu Tzununá, a la ciutat de Retalhuleu, a uns 186 quilòmetres al sud de la Ciutat de Guatemala, quan el corrent els va arrossegar almenys cinc quilòmetres riu avall, a causa de la crescuda de l’afluent per les pluges de la temporada.

Notícies relacionades

La Creu Roja Guatemalenca, que participa en la recerca, diu que al menor trobat amb vida se li va oferir atenció prehospitalària, mentre continuen les tasques de rescat de la menor i el nen desapareguts. L’entitat humanitària va indicar que continuarà amb els esforços mentre ho permeti el clima, en plena temporada de pluges, que es va iniciar el maig passat. Des d’aleshores, l’aigua ha deixat 32 persones mortes, 17 de ferides i dues de desaparegudes (sense comptar els menors del riu Tzununá). A més, els cossos de socors han evacuat 11.868 persones, n’han allotjat 687 i n’han atès 24.201, mentre que més d’1,4 milions s’han vist afectades en diversa magnitud a escala nacional.

Les pluges del 2021 han deixat també 131 escoles afectades, tres carreteres i 15 ponts destruïts, així com 247 vivendes en risc, 1.371 amb danys lleus, 3.066 amb danys moderats i 125, greus.

Temes:

Guatemala