I sis ferits

Un atac de Daesh a l’Iraq deixa almenys onze morts

  • Un grup d’homes armats han entrat a diverses vivendes i han tirotejat tots els habitants

Un atac de Daesh a l’Iraq deixa almenys onze morts

Ameer Al Mohammedaw/dpa

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys onze persones han mort i sis més han resultat ferides com a conseqüència d’un «atac terrorista» atribuït a Estat Islàmic a la província de Diyala, a l’est de l’Iraq, segons ha informat l’agència estatal de notícies INA.

Notícies relacionades

L’atemptat ha tingut lloc al poblet d’Al-Rashad, al districte d’Al-Miqdadiya, quan un grup d’homes armats ha irromput a diverses llars disparant de manera indiscriminada els que eren allà. «El covard atac terrorista contra el nostre poble a Diyala és un intent menyspreable per desestabilitzar el país, i és un recordatori de la necessitat d’unificar files, recolzar els nostres serveis de seguretat i no subestimar l’amenaça d’Estat Islàmic», ha manifestat a Twitter el president iraquià, Barham Salih. «Misericordia i eternitat per als nostres màrtirs i una ràpida recuperació per als nostres ferits», ha expressat Salih, que ha apel·lat a l’«esforç» de tot el país per acabar amb els vestigis del grup terrorista a tota la regió.

L’Iraq va anunciar la victòria militar sobre Estat Islàmic el desembre del 2017, prop de tres anys després que el grup aconseguís part del país i de Síria i proclamés un califat liderat per Al-Baghdadi, si bé les cèl·lules gihadistes de l’organització segueixen actives i han perpetrat desenes d’atemptats des d’aleshores.